Τι “νευριάζει” τους Χαλκιδέους κάθε μέρα;

Δείτε τι σπάει τα νεύρα των οδηγών στη Χαλκίδα
Όσο και αν βάζεις μουσική και να σου φτιάχνει την διάθεση, όταν μπεις στο κέντρο της Χαλκίδας τότε έρχεσαι ραντεβού με την πραγματικότητα.

Χαλκίδα-νέα: Υπάρχουν φορές που η ψυχολογία είναι μια χαρά μέχρι να μπούμε στο αυτοκίνητο.

Όσο και αν βάζεις μουσική και να σου φτιάχνει την διάθεση, όταν μπεις στο κέντρο της Χαλκίδας τότε έρχεσαι ραντεβού με την πραγματικότητα. Οι άδειοι δρόμοι και οι λιγότεροι ρύποι στην αρχή της πανδημίας έδωσαν τη θέση τους στη σταδιακή επιστροφή της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στην κίνηση για… πολύ γερά νεύρα.

Οι δρόμοι της Χαλκίδας, το τελευταίο διάστημα, γίνονται απροσπέλαστοι, με τους οδηγούς να βρίσκονται καθημερινά πολλές ώρες στην κίνηση. Από την μία είναι τα έργα που γίνονται το τελευταίο διάστημα και από την άλλη το “παρκάρω όπου να ναι“.

Απίστευτο παρκάρισμα έκαναν κάποιοι οδηγοί στην οδό Κατσικογιάννη το βράδυ της Παρασκευής 2.12 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει το λεωφορείο που βλέπετε στην φωτογραφία.

Δείτε τι σπάει τα νεύρα των οδηγών στη Χαλκίδα
Απίστευτο παρκάρισμα έκαναν κάποιοι οδηγοί στην οδό Κατσικογιάννη το βράδυ της Παρασκευής 2.12 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει το λεωφορείο που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Συγκεκριμένα «έκλεισε» ο δρόμος στο λεωφορείο με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν να βρεθεί μια λύση. Πολλά αυτοκίνητα έκαναν πίσω να φύγουν από άλλο δρόμο και δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο. Συχνά πυκνά τα προβλήματα είναι τεράστια και στην Νεοφύτου όπου τα οχήματα παρκάρουν δεξιά και αριστερά κάνοντας δύσκολη την ζωή στους οδηγούς.

Υπάρχουν και χειρότερα πέρα από τη Χαλκίδα

Και υπάρχουν και χειρότερα. Για παράδειγμα το καθημερινό μποτιλιάρισμα είναι ακόμα πιο ανυπόφορο στην Αθήνα. Η Αθήνα και με την βούλα, καταλαμβάνει την 30ή θέση στον χάρτη των πιο πολυσύχναστων πόλεων παγκοσμίως από την 35η που ήταν το 2020, ενώ ο μέσος οδηγός στο τρέχον έτος είχε 70 χαμένες ώρες μποτιλιαρισμένος, από τις 37 ώρες που είχε πέρυσι.

Ο μέσος όρος ταχύτητας στο κέντρο της Αθήνας είναι 24χλμ/ώρα, όταν πέρυσι ήταν 26 χλμ/ώρα και το 2019 ήταν 19 χλμ/ώρα.