Πώς να ξεχωρίσεις στο κάμπινγκ

Η διαδικασία του κάμπινγκ, προσφέρει περισσότερα από μια απλή επικοινωνία με τη φύση. Σου δίνει την ευκαιρία να αναδείξεις τη μοναδικότητά σου και να αφήσεις ένα αντίκτυπο στους γύρω σου και στη φύση. Πέρα από τα τοπία που προκαλούν δέος, η τέχνη του να ξεχωρίζεις μέσα στο τοπίο, είναι μια δεξιότητα που συνδυάζει την εξωτερική εμφάνιση με στάση και τη συμπεριφορά σου. Είτε φοράς ρούχα που ξεχωρίζουν, είτε έχεις αναλάβει την καθαριότητα του περιβάλλοντος, οι παρακάτω ιδέες θα βοηθήσουν πέρα από τις όμορφες στιγμές, να μείνουν και πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Πάρε μαζί σου τα σωστά πράγματα 

Το κάμπινγκ ξεκινά από το πακετάρισμα στο σπίτι σου. Εκτός από τα βασικά κι απαραίτητα ρούχα, εσώρουχα κι αξεσουάρ, μην ξεχάσεις τα -όχι και τόσο- συνηθισμένα πράγματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Πάρε μαζί σου αυτό το κομψό μαγιό που δε φόρεσες ποτέ. Δεν ξέρεις πότε θα βρεθεί μπροστά σου ένα μυστικό μέρος για κολύμπι. Κι εκείνα τα υπερβολικά καπέλα που αγόρασες στο δρόμο, στα τοπικά μαγαζιά, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Μην ξεχάσεις και τα αξεσουάρ. Κολιέ από φυσικά υλικά, πολύχρωμα γυαλιά, μπαντάνες από ξεχωριστά υφάσματα, πολυχρηστικά μαντήλια. Αν θέλεις να κάνεις ένα βήμα παραπάνω, πάρε μαζί σου ένα κιτ με βαφές για υφάσματα και φτιάξε προσωποποιημένα μπλουζάκια tie-dye και ρούχα για εσένα και όλη την παρέα ή ακόμα και συνθετικά μαλλιά με χρώματα για να φτιάξεις τις πιο όμορφες πλεξούδες σε όλους.

Το στυλ σου, είναι στη στάση σου 

Φαντάσου αυτό: είσαι έξω στην άγρια φύση, ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα και τον έναστρο ουρανό. Αυτό που πραγματικά σε κάνει να ξεχωρίζεις, δεν είναι μόνο ο τα σύνολα και τα ρούχα που έχεις ετοιμάσει, είναι αυτή η αύρα που μεταφέρεις σε όλους, όσο κάθεστε γύρω από τη φωτιά. Ο χαρακτήρας σου, το εγκάρδιο γέλιο που αντηχεί σε όλο το κάμπινγκ και αυτό το πνεύμα περιπέτειας και χαράς, είναι αυτό που θα κεντρίσει την προσοχή όλων, ό,τι κι αν φοράς. Είτε μοιράζεσαι ιστορίες, είτε χορεύεις κάτω από το φεγγάρι, είτε απλώς εκπέμπεις θετικότητα, η στάση σου είναι το βασικό στοιχείο της κομψότητάς σου στο κάμπινγκ. 

Η Φύση: η πρώτη σου προτεραιότητα

Το να βρίσκεσαι έξω, στην άγρια φύση, δεν έχει να κάνει μόνο με το κάμπινγκ, αλλά με το να δημιουργήσεις έναν άρρηκτο δεσμό με εκείνη. Αν είσαι το άτομο που ενθουσιάζεται με τους ήχους των πουλιών, των τζιτζικιών, που σταματά για να θαυμάσει κάθε αγριολούλουδο και που κουβαλά αυτή τη σακούλα σκουπιδιών σαν να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του στυλ, είσαι το άτομο που λάμπει. Η αφοσίωσή σου στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος, μοιάζει με μια πινακίδα που λέει: «Είμαι εδώ για να κάνω τη διαφορά». Γίνε ο φύλακας των φυσικών τοπίων, οργάνωσε εθελοντικές εργασίες με την παρέα σου, πάρε πρωτοβουλίες για ομαδικές δραστηριότητες, φροντίστε μαζί τη φύση, κάντε πράξεις ευγένειας ο ένας για τον άλλο και προσπαθήστε να αφήσετε ένα καθαρό «αποτύπωμα» στο περιβάλλον που ζείτε για λίγες μέρες.

Δημιουργώντας στιγμές 

Η πραγματική μαγεία του να ξεχωρίζεις στο κάμπινγκ, έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με την ομαδικότητα. Είναι εκείνα τα γέλια αργά το βράδυ δίπλα στη φωτιά καθώς ετοιμάζετε ένα γεύμα μαζί, μια ανατολή που κόβει την ανάσα μετά από μια πεζοπορία νωρίς το πρωί και οι πράξεις καλοσύνης που δημιουργούν ευγνωμοσύνη. Τα μονοπάτια που διασχίζεις χέρι-χέρι με τους φίλους σου, ενώ μαζεύετε τα απορρίμματα των προηγούμενων κατασκηνωτών. Όλα αυτά, είναι τα συστατικά των πιο μοναδικών στιγμών, που θα κάνουν όλους σας να ξεχωρίζουν, όχι μόνο στο κάμπινγκ, αλλά και στην υπόλοιπη ζωή σας.