Πως πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς γίνεται η πληρωμή

Πως
Πως

Η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 μπορεί να γίνει online ή σε φυσικά καταστήματα τραπεζών και στα ΕΛΤΑ, αφού πρώτα γίνει η εκτύπωση (ή αποθήκευση) από την πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του έντυπου Ειδοποιητηρίου για την εξόφληση των τελών.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δίκυκλων με είσοδο τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορούν να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας για κάθε όχημα τους και στη συνέχεια πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2024.

Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2024 θα φέρουν κωδικό για πληρωμή σε τράπεζα και QR Code για την εξόφληση σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή ηλεκτρονικά.

Εναλλακτικά, η εξόφληση μπορεί να γίνει σε φυσικό κατάστημα ΕΛΤΑ.

Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας

Πώς γίνεται η εκτύπωση για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 με κωδικούς Taxinet.

Θα χρειαστείτε τους κωδικούς Taxisnet, το ΑΦΜ σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

– Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.

– Στη συνέχεια κάνετε κλικ (ή πατάτε, στην περίπτωση smartphone) στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

– Εισάγετε τους κωδικούς Taxisnet και κάνετε κλικ στο «ΣΥΝΔΕΣΗ».

– Κάνετε κλικ στο «ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ».

– Επιλέγετε «ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΕΛΏΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ».

– Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και έπειτα εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

– Κάνετε πατάτε ή κάνετε κλικ στο «ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» για να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή στον υπολογιστή, αντίστοιχα, από έπειτα μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας 2024 χωρίς κωδικούς Taxisnet

Έχετε διαθέσιμα το ΑΦΜ σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

– Μπαίνετε στο site της ΑΑΔΕ.

– Στη συνέχεια πατάτε στο «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ»

– Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται συμπληρώνετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και επιλέγετε τη χρονιά που επιθυμείτε

– Στη συνέχεια πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή ή να το εκτυπώσετε άμεσα

Τρόποι πληρωμής Τελών Κυκλοφορίας το 2024

Για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2024 απαραίτητο είναι το έντυπο ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Η εξόφληση τους μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

– Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

– Μέσω Web Banking, μέσω της εφαρμογής της τράπεζάς σας. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23-ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

– Αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο (τον υπολογιστή ή το smartphone και την εκτύπωση, δεν μπορείτε να τα αποφύγετε).