Χαλκίδα: Το χτύπημα της πόρτας δεν ήταν για καλό!

χτυπημα πορτασ, ευβοια

Ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες όταν το χτύπημα της πόρτας, ήταν η αιτία για να έρθουν μπελάδες για μια οικογένεια στη Χαλκίδα.

Το χτύπημα της πόρτας, τον έκανε φτωχό μιας και έχασε χρήματα όπως θα δείτε παρακάτω.

Δύο άτομα χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του 79χρονου Χαλκιδέου και του συστήθηκαν ως λογιστές.

Το ψέμα

Αρχικά, του είπαν πως η κόρη του δικαιούται επιστροφή φόρου ύψους 17 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια του ζήτησαν 4.800 ευρώ προκειμένου να εκδοθεί το παράβολο και να γίνει η καταβολή του ποσού της επιστροφής.

Ο ίδιος τους πίστεψε και μαζί με αυτούς πήγε σε τράπεζα που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Οι ίδιοι τον περίμεναν έξω όση ώρα ο ίδιος ήταν μέσα στη τράπεζα και έκανε ανάληψη των χρημάτων.

Του πήραν και το κινητό τηλέφωνο

Μόλις βγήκε έξω, έδωσε τα χρήματα στους δήθεν λογιστές οι οποίοι δεν αρκέστηκαν μόνο στα 4.800 ευρώ αλλά του πήραν και το κινητό και εξαφανίστηκαν.

Μέχρι στιγμής, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί 12 άτομα σε Ζεφύρι και Μενίδι και 4 στην Θεσσαλονίκη ενώ στην ογκοδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του κυκλώματος.

Υπάρχουν και άλλες απάτες

Δεν είναι μόνο η απάτη που θα έρθουν στο σπίτι σας και θα προσποιηθούν τους λογιστές ή τους τεχνικούς.

Οι απάτες με δήθεν επιστροφή φόρου είναι ένας συνηθισμένος τύπος απάτης που στοχεύει τους φορολογούμενους.

Οι απατεώνες στέλνουν συνήθως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνούν στους φορολογούμενους ισχυριζόμενοι ότι χρωστούν επιστροφή φόρου και ότι πρέπει να πληρώσουν μια χρέωση για να τη λάβουν.

Οι απατεώνες μπορεί επίσης να ζητήσουν από τους φορολογούμενους να παρέχουν προσωπικά στοιχεία, όπως αριθμούς φορολογικών ταυτοτήτων ή αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών.

Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνημα που ισχυρίζεται ότι είναι από το IRS και ζητά χρήματα, μην απαντήσετε και μην παρέχετε κανένα προσωπικό στοιχείο. Αντ’ αυτού, επικοινωνήστε με το IRS απευθείας για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα του καλούντα ή του αποστολέα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου του IRS στον ιστότοπό του.