Κάθε πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ το επίδομα μητρότητας 2024;

Πότε

Υπάρχει και ένα επίδομα για όσες είναι μητέρες

Το επίδομα μητρότητας είναι μια έμπρακτη βοήθεια που δίνεται στις μητέρες μετά την γέννηση του παιδιού τους από το κράτος και πιο συγκεκριμένα από την ΔΥΠΑ που πληρώνει και το 2024.

Πρωτοήρθε στην Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2020 και δίνεται για κάθε παιδί που γεννιέται στην χώρα μας.

Υπάρχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα γέννησης και είναι η ακόλουθη: epidomagennisis.gr.

Που γίνονται αιτήσεις για το επίδομα γέννησης ή μητρότητας;

Οι αιτήσεις γίνονται από τον ΟΠΕΚΑ όπως γίνονται και για το επίδομα παιδιού.

Η φόρμα ηλεκτρονικής αίτησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού που σας αναφέραμε παραπάνω μέσω της οποίας οι δικαιούχοι, κάνουν την αίτηση για το επίδομα.

Η αίτηση υποβάλλεται επίσης και στο υποσύστημα του πληροφοριακού συστήματος του μητρώου πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού εφόσον η γέννηση λάβει χώρα σε δημόσιο ή ιδιωτικό μαιευτήριο.

Πότε πληρώνεται το επίδομα μητρότητας 2024;

Η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ δίνεται στα τέλη του επόμενου μήνα μετά την αίτηση. Για παράδειγμα, αν το παιδί γεννήθηκε Φεβρουάριο και η αίτηση υποβληθεί αρχές Μάρτη, η πρώτη δόση θα καταβληθεί τέλη Απριλίου.

Η δεύτερη δόση των 1.000 ευρώ καταβάλλεται ένα 6μηνο μετά την γέννηση του παιδιού.

Θα πρέπει να ξέρετε η διαδικασία για την καταβολή του επιδόματος γέννησης, ξεκινά ήδη από την δήλωση της γέννησης του παιδιού στο μαιευτήριο με την υποβολή του ΑΦΜ, του ΑΜΚΑ και του IBAN.

Αν συνεχίζετε και έχετε κάποιες ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την διπλανή ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.epidomagennisis.gr/pub/Home/Faqs