Πώς να φλερτάρω στην Καραντίνα; 8 Συμβουλές

Η απειλή του κορωνοϊού συνεχίζει να υφίσταται και η κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, λαμβάνουν μέτρα ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Έτσι λοιπόν μπήκαμε σε μια δεύτερη περίοδο καραντίνας και κανείς δε ξέρει πλέον, αν θα χρειαστεί να ξαναμπούμε στο κοντινό μέλλον.

Όλη αυτή η κατάσταση δεν πλήττει μόνο την υγεία και την οικονομία, αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Λόγω των περιστάσεων είναι δύσκολο να κάνεις γνωριμίες ή να διατηρήσεις μια σχέση, καθώς ακόμη και αν μένετε πολύ κοντά στην ουσία γίνεται μια σχέση εξ αποστάσεως.

Η ρευστότητα και η ανασφάλεια που κυριαρχούν αυτό το διάστημα επηρεάζουν κάθε τομέα της ζωής μας.

Οι Γίγαντες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε θα έρχονται ξανά και ξανά, γι αυτό χρειάζεται να επιστρατεύσουμε το θάρρος μας.

Μπαίνοντας ξανά σε μια τέτοια ιδιαίτερη και ανασφαλή κατάσταση μπαίνει και πάλι το ερώτημα “Πώς φλερτάρω στην καραντίνα;”

Η απαγόρευση-περιορισμός της κυκλοφορίας και ο αναγκαστικός εγκλεισμός στα σπίτια μας έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε.

Πολλά ζευγάρια επικοινωνούν μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου και οι γνωριμίες γίνονται κυρίως μέσω εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Φαίνεται λοιπόν ότι η χρήση της διαθέσιμης τεχνολογίας συμβάλλει θετικά στην επικοινωνία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αντικαθιστά τη δια ζώσης επικοινωνία.

Ας επανέλθουμε όμως στο αρχικό ερώτημα.

Πώς φλερτάρω στην καραντίνα, εν μέσω όλη αυτής της δύσκολης κατάστασης που μας γεμίζει όλους ανεξαιρέτως με άγχος και αρνητικές σκέψεις;

#1. Πώς Φλερτάρω στην Καραντίνα; Να Χρησιμοποιήσω Εφαρμογές για Dating;

Αν η καραντίνα σε βρίσκει χωρίς σχέση, μια καλή λύση είναι η χρήση των σχετικών εφαρμογών γνωριμιών και ανταλλαγής μηνυμάτων.

Βέβαια, πολλές κοπέλες μπαίνουν σε τέτοιες εφαρμογές, λόγω βαρεμάρας, χωρίς απαραίτητα να ψάχνουν σχέση ή γνωριμίες, μέσα στην καραντίνα, κάτι που ίσως δυσκολέψει το έργο σου!

Το ότι είμαστε σε καραντίνα και έχεις ελεύθερο χρόνο δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να αφιερώνεις όλον αυτό τον χρόνο στο online φλερτ και στα social media, αν δεν αισθάνεσαι την ανάγκη.

Προσπάθησε λοιπόν να κάνεις γνωριμίες με νόημα και να κρατήσεις ένα μέτρο, ώστε να διαθέτεις χρόνο και σε άλλους τομείς, όπως η προσωπική σου βελτίωση ή η άσκηση.

#2. Να Είσαι Άμεσος και Ειλικρινής

Αν αποφασίσεις να κάνεις καινούριες γνωριμίες εν μέσω καραντίνας ή αν απλά θέλεις να διατηρήσεις την υπάρχουσα σχέση σου, θα πρέπει να βρεις τρόπους να κρατήσεις το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της καραντίνας,

Τώρα είναι ακόμη πιο σημαντικό να μπορείς να είσαι άμεσος και ειλικρινής κατά την επικοινωνία σας και ίσως να είναι ελαφρώς πιο δύσκολο, λόγω της απόστασης.

Είναι βέβαιο ότι η καραντίνα θα περάσει.

Πώς όμως θα διαμορφωθεί στο εξής ο τρόπος που φλερτάρουμε;

Δες τη σχετική μας κουβέντα στο παρακάτω επεισόδιο του podcast Apla+Andrika.

#3. Μην Υπεραναλύεις την Κατάσταση Που Ζούμε

Όλοι αντιμετωπίζουμε την ίδια δύσκολη κατάσταση, με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο.

Δείξε ενδιαφέρον να μάθεις πώς την έχει επηρεάσει όλο αυτό, αλλά μην επεκταθείς περαιτέρω.

Προσπάθησε να κρατήσεις μια θετική στάση, χρησιμοποίησε το χιούμορ σου και δείξε ότι αποδέχεσαι την κατάσταση και κάνεις υπομονή, χωρίς να γκρινιάζεις διαρκώς.

Η με τις ώρες υπερβολική ανάλυση των δυσκολιών, στην παρούσα φάση δε θα βοηθήσει ούτε στο μεταξύ σας φλερτ, ούτε βέβαια στην επίλυση των προβλημάτων.

#4. Μην Κάνεις και Μη Ζητάς Υπερβολικά Πράγματα

Κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του και μας έχει ζητηθεί να μπούμε σε καραντίνα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Μην της ζητάς λοιπόν να βρεθείτε, να πάτε βόλτα ή να έρθει από το σπίτι σου, αν δεν αισθάνεται άνετα με αυτό.

Μπορεί εσύ να είσαι άνετος με αυτό και να θέλεις να ρισκάρεις λέγοντας ότι πας δήθεν για σωματική άσκηση ή κάποια επείγουσα υποχρέωση, όμως εκείνη μπορεί, για παράδειγμα, να έχει κάποιο άτομο υψηλού κινδύνου στο σπίτι της και να μην θέλει να αναλάβει τέτοιο ρίσκο.

Δείξε λοιπόν υπευθυνότητα και κάνε υπομονή μέχρι την άρση των μέτρων.

Μέχρι τότε μπορείς να φλερτάρεις μαζί της εξ αποστάσεως και να δημιουργήσεις ένταση και προσμονή για συνάντηση σε λίγες μέρες που τα μέτρα θα χαλαρώσουν.

#5. Ασχολήσου Και Με Τον Εαυτό Σου

Μην περιμένεις την κοπέλα σου ή την κοπέλα που γνώρισες σε μια εφαρμογή να είναι σε απευθείας σύνδεση μαζί σου από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο ελεύθερος χρόνος κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπορεί να είναι αρκετός, αλλά η συνεχής επικοινωνία μπορεί να καταντήσει κουραστική και πιεστική.

Αντί αυτού, φρόντισε να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, να γίνεις καλύτερος και να καλλιεργήσεις δεξιότητες που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις μελλοντικά στο φλερτ και όχι μόνο.

#6. Δείξε Ότι Ξέρεις Να Ακούς

Η καραντίνα είναι μια ευκαιρία να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία.

Επικοινωνία όμως δεν είναι μόνο η ομιλία, η μετάδοση ενός μηνύματος, αλλά και η λήψη.

Πρέπει να μάθεις να είσαι ενεργός ακροατής-δέκτης.

Αφιέρωσε χρόνο σε κουβέντες με νόημα και δείξε στην κοπέλα που φλερτάρεις ότι την κατανοείς, κάνοντας τις σωστές διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι τις περισσότερες φορές, μια γυναίκα θα θέλει να εκφράσει κάτι, χωρίς απαραίτητα να θέλει να ζητήσει τη γνώμη σου.

Δείξε έμπρακτα λοιπόν ότι είσαι εκεί, για να ακούσεις όσα έχει να σου πει, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της καραντίνας.

#7. Δημιούργησε Θετική Διάθεση

Είναι λογικό σε μια τέτοια περίοδο απραξίας να βαριέσαι και να μην αισθάνεσαι και τόσο γεμάτος ενέργεια, όμως στο φελρτ χρειάζεται ενέργεια και θετική διάθεση.

Βρες λοιπόν ένα τρόπο να δημιουργήσεις τη θετική διάθεση που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και θα κάνει την επικοινωνία σας μια ευχάριστη διαδικασία, τόσο για εσένα, όσο και για το κορίτσι.

Άρα, φλερτάρω στην καραντίνα σημαίνει φλερτάρω , όπως πάντα, δηλαδή με παιχνδιάρικη διάθεση, με πειράγματα και αστεία, ακόμη και αν αυτό γίνεται από απόσταση ή στα πλαίσια του διαδικτυακού φλερτ.

#8. Περάστε Ποιοτικό Χρόνο Μαζί, Έστω και Εξ Αποστάσεως

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα όμορφο κλίμα εξ αποστάσεως κατά την περίοδο της καραντίνας, αλλά υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, για να περάσετε μαζί ποιοτικό χρόνο και να τη φλερτάρεις.

Παίξτε ένα παιχνίδι online, δείτε μαζί μια ταινία, καθένας από το σπίτι του και διασκεδάστε με όποιον τρόπο μπορείτε υπό αυτές τις συνθήκες.

Συνοψίζοντας,

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, μας κάνει να αισθανόμαστε απομονωμένοι και η αβεβαιότητα κυριαρχεί, κάνοντας δύσκολη τη ζωή μας, τις νέες γνωριμίες και το φλερτ.

Προσπάθησε να δημιουργήσεις καλές συνήθειες, για να μην πέσει η διάθεση σου και μη σταματάς να φλερτάρεις, είτε με την κοπέλα σου, είτε με καινούριες γνωριμίες που μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας κάποια από τις πολλές σχετικές εφαρμογές..

Κάνε υπομονή και ο καιρός θα περάσει, τα μέτρα θα αρθούν σύντομα και θα μπορέσεις να επανέλθεις σε κανονικούς ρυθμούς και να βγεις το πρώτο ραντεβού με τις κοπέλες που γνώρισες και φλέρταρες όλο αυτό το διάστημα.