Πως βράζουμε τα κάστανα; [Οδηγίες]

Κάστανα! Το βράσιμο και το ψήσιμο μετά από ένα γρήγορο καθάρισμα

καστανα βραστα, καστανα βραστα χωρις χαραγμα, συνταγες με καστανα βραστα, Καστανα βραστα στη χυτρα καστανα συνταγες, Ωμα καστανα στην καταψυξη, καστανα βραστα θερμιδες, καστανα θερμιδες
Πώς βράζουμε κάστανα

Τα κάστανα είναι το νούμερο ένα σνακ για τους περισσότερους. Το θέμα είναι πως βράζω τα κάστανα.

Τα κάστανα, έχουν πλούσια γεύση και νοστιμιά, αρκετές θερμίδες, αλλά μεγάλη διατροφική αξία. Στην χώρα μας, οι καστανιές ευδοκιμούν στις ορεινές περιοχές από τις αρχές Σεπτέμβρη, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Τα κάστανα, βραστά, έχουν πλούσια γεύση και νοστιμιά, αρκετές θερμίδες, αλλά μεγάλη διατροφική αξία. Τα αντιοξειδωτικά και τα μέταλλα, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο, βοηθούν στην μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως καρδιακές παθήσεις, ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα κάστανα είναι μια καλή πηγή αυτών των θρεπτικών συστατικών και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγείας της καρδιάς σας.

Άλλοι τρώνε τα κάστανα ψητά και άλλοι προτιμούν μια άλλη μέθοδος που θα σας προτείνουμε. Ναι καλά άκουσες θα σου περιγράψουμε πως βράζω τα κάστανα.

Πως βράζω κάστανα;

Τα κάστανα, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, κάτι που τα καθιστά μοναδικά μεταξύ των ξηρών καρπών. Μάλιστα, μισό φλιτζάνι ωμό κάστανο σας δίνει 35-45% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (DV) σε βιταμίνη C.

Αν επιλέξω να βράζω κάστανα, θα πρέπει να ξέρετε ότι χάνουν μέρος της βιταμίνης C. Παρόλα αυτά τα βρασμένα κάστανα, εξακολουθούν να παρέχουν 15-20% DV.

Για να διατηρήσετε περισσότερη βιταμίνη C κατά το μαγείρεμα, μπορείτε να τα ψήσετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ή να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα τροφίμων για να τα αφυδατώσετε.

Για να βράσω κάστανα, θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα, κάστανα, και νερό. Καλύπτουμε με νερό τα κάστανα μέσα. Θα τα βράσουμε σε κατσαρόλα για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν σιγά σιγά.

Κάστανα ψητά
Για να κάνουμε τα κάστανα ψητά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη.

-Βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα κάστανα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
-Ψήνουμε τα κάστανα στο τζάκι, πάνω σε ειδική σχάρα.
-Ψήνουμε σε τηγάνι, πάνω σε χοντρό αλάτι.
-Ψήνουμε απευθείας τα κάστανα στο μάτι της κουζίνας.