Πότε ανοίγουν τα σχολεία 2021

Άνοιγμα δημοτικών σχολείων

Άνοιγμα δημοτικών σχολείων 2021: Τι θα γίνει 5 Απριλίου; Πότε ανοίγουν τα σχολεία το 2021;

Στις 5 Απριλίου 2021 εξετάζεται να ανοίξουν τα σχολεία. Το άνοιγμα θα είναι διαφορετικό και όχι όπως το είχαμε συνηθίσει. Δεν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία.

Τα σχολεία είναι ένας «γρίφος» από την αρχή της πανδημίας, αφού η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει διακοπεί χάρις στην τηλεκπαίδευση, οι μαθητές, ωστόσο, έχουν χάσει τα θετικά διά ζώσης εκπαίδευσης και της κοινωνικοποίησής τους στις σχολικές μονάδες.

Πρώτοι θα γυρίσουν οι μαθητές των λυκείων, αφού οι Πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι επόμενες τάξεις.

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τα κλειστά σχολεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα μαθησιακά κενά.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί, αλλά και ούτε έχει διατυπωθεί, καμία πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, για τη λήψη κάποιου μέτρου εκπαιδευτικής πολιτικής με στόχο την αναπλήρωση των μαθησιακών κενών των μαθητών/τριών, ενώ είναι βέβαιο ότι τέτοια θα υπάρξουν, με βάση σχετικές έρευνες, αλλά και την εμπειρία των εκπαιδευτικών από την εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης, η οποία δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτική κανονικότητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.