Άγιος Ιωάννης: Έπαθαν πλάκα όσοι ήταν στο γήπεδο

αγιοσ ιωαννησ, επαθαν πλακα, γηπεδο

Όλα έγιναν σε ποδοσφαιρικό αγώνα και μέσα σε λίγα λεπτά στο χωριό Άγιος Ιωάννης. Θα δείτε και εσείς πως έγινε ο ουρανός στην Εύβοια πριν αρκετό καιρό. Μας έκανε εντύπωση αυτό το σκηνικό και για αυτό θελήσαμε να το μοιραστούμε παρέα για άλλη μια φορά.

Ένα άκρως εντυπωσιακό φαινόμενο είδαμε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και έπαθαν πλάκα, όσοι ήταν στο γήπεδο. Ήταν σαν να βλέπουν μαύρα σύννεφα να απλώνονται στο Ευβοϊκό ουρανό.

Δεν ήταν όμως γεμάτα βροχή και δεν προμήνυαν σφοδρή καταιγίδα. Δεν ήταν καν πραγματικά σύννεφα. Ήταν οι απίθανοι σχηματισμοί που πραγματοποιούν χιλιάδες πουλιά.

Κάθε φθινόπωρο, αυτά τα μαύρα σύννεφα αρχίζουν να σχηματίζονται πάνω από δάση και αγρούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φαινόμενα της φύσης, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ψαρόνια, όπως ονομάζονται τα συγκεκριμένα πτηνά, συγκεντρώνονται στην περιοχή. Και όσοι τα είδαν μαζεμένα πάνω από το γήπεδο στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου, έπαθαν την πλάκα της ζωής τους.

Για λίγα λεπτά ο ουρανός της Εύβοιας, «πλημμύρισε» με χιλιάδες πουλιά. Η φύση έδωσε τη δική της παράσταση και ο χορός των πουλιών μαγικός. Ένα τεράστιο σμήνος από ψαρόνια, γνωστά και ως γκαραβέλια, έκαναν μία ρυθμική βόλτα πάνω από περιοχή στην Νότια Εύβοια.

αγιοσ ιωαννησ, επαθαν πλακα, γηπεδο

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν το σπάνιο θέαμα, προσπαθώντας να δώσουν μια λογική εξήγηση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να απαθανατίσουν τις μοναδικές εικόνες. Μια απίθανη φωτογραφία που βλέπουμε από τον Αντώνιο Λάμπρου. Ο ουρανός γέμισε από χιλιάδες πουλιά που πετούσαν δεξιά και αριστερά. Απίστευτες εικόνες πάνω από τα κεφάλια των θεατών και όχι μόνο.

Όπως φαίνεται, οι συνεχείς εναλλαγές του καιρού και οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν μπερδέψει τα αποδημητικά πτηνά, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν αν πρέπει να φύγουν για θερμότερες περιοχές ή να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.