ΟΑΕΔ 400 ευρώ μακροχρόνια άνεργοι: Αυτό είναι το επίδομα

Έρχεται για ακόμη μια φορά ένα επίδομα για όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το επίδομα αυτό θα δοθεί μέσα στο 2021 και είναι για όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι. Δείτε παρακάτω αν είστε δικαιούχοι για να πάρετε τα χρήματα.

Το επίδομα των 400 ευρώ, αναμένεται να δοθεί με το ίδιο μοντέλο που είχε ακολουθηθεί και τον περασμένο Απρίλιο 2020.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας.

Με βάση και τα όσα ίσχυαν τον περασμένο Απρίλιο, η καταβολή των 400 ευρώ θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια.

Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.