Εύβοια: Το χωριό που κάνει την διαφορά!

ευβοια, χωριο, διαφορα

Το χωριό που βλέπετε στην Εύβοια είναι αυτό που κάνει την διαφορά.

Ένα χωριό χτισμένο σε ύψωμα πνιγμένο μέσα στο πράσινο. Εκεί ο χρόνος σταματά και η διάθεση είναι στα καλύτερα της, μακριά από άγχος και ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αυτό το χωριό στην Εύβοια δεν κάνει μόνο την διαφορά λόγω της γεωγραφικής του θέσης αλλά και για κάτι άλλο. Αυτό το χωριό κάνει την διαφορά και για έναν άλλο λόγο και αναφερόμαστε στις εκλογές.

Το εκλογικό τμήμα του είναι αυτό που δίνει το πρώτο αποτέλεσμα στις εκλογές. Κάποιος μπορεί να πει ότι είναι γρήγορη η εφορευτική επιτροπή.

Δεν ισχύει μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι ψήφισαν μόνο 9 άτομα!

Στις προηγούμενες εκλογές μόλις 6 άτομα πήγαν στην κάλπη για να ψηφίσουν αλλά στις τοπικές ψήφισαν τρεις παραπάνω (!)

Είναι το μικρότερο εκλογικό τμήμα στην Εύβοια και σε ολόκληρη την χώρα. Είναι το εκλογικό τμήμα που δίνει τα πρώτα αποτελέσματα και για τις βουλευτικές εκλογές 2023.

Μόλις 19 άτομα ήταν εγγεγραμμένα σε αυτό το εκλογικό τμήμα που ανήκει στην Βόρεια Εύβοια και ψήφισαν μόνο 9 άτομα (!;)

ευβοια, χωριο, διαφορα

Πρόκειται για ένα χωριό “πνιγμένο” στο πράσινο και σε ύψωμα να αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο του Ευβοϊκού.

Το μικρότερο εκλογικό τμήμα της Εύβοιας με ωραία μικρά δρομάκια για να κάνει κανείς την πεζοπορία του όλο τον χρόνο.

Μάλιστα σε αυτό το χωριό στην Βόρεια Εύβοια, υπάρχει εκκλησία και δημοτικό σχολείο όπου σε εκείνο το κτίριο στήθηκε και το εκλογικό τμήμα.

Πρόκειται για το χωριό Πολύλοφος που είναι συνοικισμός στην Βόρεια Εύβοια. Μέχρι το 1955 ονομαζόταν Γουργουβίτσα αλλά άλλαξε όνομα και πήρε το παραπάνω.

ευβοια, χωριο, διαφορα

Είναι κοντά στην Αιδηψό και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων. Απέχει 8,5 χιλιόμετρα από την Αιδηψό και 3 χιλιόμετρα από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ήλιων.

Η φύση και οι εκλογικές αναμετρήσεις προσδίδουν στο χωριό κάτι που κάνει την διαφορά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Εύβοια.