Μπράουνι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Διαβάστε τη συνταγή για το λαχταριστό γλυκό!

Υλικά για 4-6 άτομα

-Για τα μπράουνις 226 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο 6 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας) σκόνη άγλυκο κακάο + 1 κουταλιά της σούπας για το ταψί 339 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα 60 ml (¼ φλιτζάνι) φρέσκο καφέ ​​εσπρέσο 1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας 250 γραμμάρια (1 ¼ φλιτζάνια) καστανή ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 63 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 75 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) καρύδια θρυμματισμένα 240 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) σταγόνες σοκολάτας

-Για την επικάλυψη γκανάζ 120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 χ 5 εκ και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε από μια ένα φύλλο λαδόκολλας και πασπαλίζουμε ελαφρά με τη μια κουταλιά σούπας κακάο πάνω στη λαδόκολλα. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ (μπέν μαρί) που πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα όταν λιώσει και ανακατεύετε απαλά.

Χτυπάμε το ζεστό καφέ εσπρέσο, τη μια κουταλιά σούπας κακάο και βανίλια μαζί μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέστε τα αυγά, ένα – ένα κάθε φορά ανακατεύοντας καλά. Χρησιμοποιώντας λεπτό σουρωτήρι, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το αλάτι σε ένα αντικολλητικό φύλλο ψησίματος. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Χτυπάμε σε μπλέντερ τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν.

Προσθέστε τα καρύδια στο μείγμα μπράουνις και ανακατεύετε, ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας. Χύστε το μείγμα μπράουνι στο ταψί.

Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα για 30 με 40 λεπτά. Μεταφορά σε σχάρα και αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς. Καλύπτετε τα μπράουνις με γκανάζ.

Για την επικάλυψη γκανάζ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση. Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Έπειτα καλύπτουμε τα μπράουνς με τη γκανάζ. Σερβίρουμε με λίγο σαντιγί και σοκολάτακι.