Εύβοια: Στο παραπέντε γλίτωσε τα λεφτά του!

Δείτε τι τον έσωσε και γλίτωσε τα χρήματα του

παραπεντε, λεφτα, καφε, ευβοια

Είναι να έχει κάποιος τύχη και πραγματικά πολλές φορές παίζει ρόλο ο κατάλληλος χρόνος όπως θα δείτε και στην παρακάτω ιστορία που διαδραματίστηκε στην Εύβοια.

Ακόμα και στο παραπέντε μπορεί κάποιος να γλιτώσει μια δύσκολη κατάσταση.

Μια τέτοια τύχη είχε ένας συμπολίτης μας ο οποίος την ώρα που έπινε καφέ, γλίτωσε τα λεφτά του, από τον λογαριασμό του, στο παραπέντε.

Ήταν μεσημέρι όταν τελειώνοντας την δουλειά του, πήγε με παρέα να πιει τον καφέ του.

Την ώρα που ήταν ήρεμος και χαλάρωνε, θέλησε να τσεκάρει το τηλέφωνο του μιας και όταν ήταν στην εργασία του δεν είχε και πολύ χρόνο.

Στην οθόνη του κινητού του, εμφανίστηκε το παρακάτω μήνυμα που στην αρχή τον “πάγωσε” και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την όλη διαδικασία.

παραπεντε, λεφτα, καφε, ευβοια

Την ώρα που πήγε να πατήσει το link στο κινητό του, έτυχε να περνά ένας φίλος του που τον πλησίασε και του έπιασε την κουβέντα.

Το μήνυμα έγραφε ότι ο λογαριασμός τους θα ανασταλεί αν δεν πατήσει το link και δεν ελέγξει την ταυτότητα.

Αργότερα όπως θα δείτε και εσείς, σωτήρια ήταν η εμφάνιση του φίλου του που στο παραπέντε τον έκανε να γλιτώσει χρήματα από το παραπάνω μήνυμα.

Βλέποντας τον φίλο του, άφησε το κινητό του στο τραπέζι και έκανε μια χαλαρή κουβέντα όπου αποδείχτηκε ότι τον έκανε σοφότερο.

Ένα από τα θέματα της κουβέντας ήταν για έναν γνωστό τους που έπεσε θύμα απάτης την ώρα που του έστειλαν ένα μήνυμα στο κινητό του.

Και ευτυχώς ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να καταλάβει ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πως δεν έπρεπε με τίποτα να πατήσει το link που έβλεπε στην οθόνη του κινητού του.

Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Εύβοια αλλά είναι πανελλαδικό φαινόμενο με θύματα να χάνουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Αυτό δεν θα πρέπει να κάνει κανένας μας μιας και εδώ και μήνες, η αστυνομία μας προειδοποιεί ότι υπάρχουν πολλές απάτες.

Η πιο διαδεδομένη απάτη είναι τα μηνύματα στο κινητό που μας πανικοβάλουν γράφοντας ότι παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς με σκοπό να πατήσουμε στον σύνδεσμο και να μας πάρουν τους κωδικούς.

Πατώντας τον σύνδεσμο μεταφερόμαστε σε έναν άλλο ιστότοπο όπου οι απατεώνες έχουν βάλει ολόιδια γραφικά της τράπεζας.

Εκεί υπάρχει όνομα χρήστη και κωδικός όπου εμείς τα βάζουμε με σκοπό να εισέλθουμε στον λογαριασμό μας.

Κάνοντας αυτό, ο δράστης έχει με την μία όλα τα προσωπικά μας στοιχεία και σε απίστευτο χρόνο, αδειάζουν ότι χρήματα υπάρχουν εκεί.