Πως θα γίνει στην Εύβοια η μετακίνηση την πρωτοχρονιά;

Διευκρινήσεις για την μετακίνηση την πρωτοχρονιά δόθηκαν στους αστυνομικούς.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις και στην Εύβοια, τόσο σε αυτοκίνητο όσο και σε ταξί επιτρέπονται δύο άτομα, ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης. Όσον αφορά την πρωτοχρονιά εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – δεν βεβαιώνεται παράβαση.

Πόσα άτομα πρέπει να έχει το ρεβεγιό της Πρωτοχρονιάς;

Ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά επιτρέπονται τα τραπέζια (με έως εννέα άτομα).

Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 κατά τη μετακίνησή τους και επιστροφή τους σε ρεβεγιόν. Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Τι θα γίνει με τους κεντρικούς οδικούς άξονες

Η μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα παραμονή το βράδυ και ανήμερα των Χριστουγέννων στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22.00 έως τις 05.00 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και των άλλων μεγάλων πόλεων και έλεγχος σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται τις ώρες αυτές.

Κατά τα άλλα, στον σχεδιασμό προβλέπεται: Έντονη αστυνομική παρουσία και μπλόκα, όπου θα ελέγχονται όλοι, στα διόδια, στις εισόδους- εξόδους των πόλεων, αλλά και των νομών, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από τον ένα στον άλλο, στα ΚΤΕΛ και σε κόμβους των οδικών δικτύων τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.