Μεταθέσεις στρατιωτικών 2024: Πότε είναι;

Πότε

Η ανακοίνωση γίνεται πάντα στις αρχές του καλοκαιριού με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να ξέρουν πριν την νέα σχολική χρονιά που και πότε θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία

Ένας μήνας είναι χαρακτηριστικός για τις μεταθέσεις στρατιωτικών. Πολλοί ρωτούν για το πότε. Αυτόν τον μήνα, ανακοινώνονται οι μεταθέσεις των ανθρώπων που εργάζονται στις ένοπλες δυνάμεις.

Για όσους δεν ξέρουν, ο Μάης είναι παραδοσιακά, ο μήνας όπου γίνονται όλα τα συμβούλια μεταθέσεων και αφορά αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

Το 2022, πριν την έναρξη του καλοκαιριού είχαν βγει οι μεταθέσεις των στρατιωτικών και έτσι τα μέλη είχαν την ευκαιρία και τον χρόνο να ψάξουν για σπίτια την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι μεταθέσεις στρατιωτικών 2023, δυστυχώς δεν έγιναν και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι είχαμε την προκήρυξη των εκλογών.

To 2023, διαφαίνεται ότι άλλαξε ριζικά αυτή η παράδοση και δεν έγιναν οι ανακοινώσεις και οι κοινοποιήσεις των μεταθέσεων.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι εκλογές “απαγορεύουν” οποιαδήποτε μεταβολή στο δημόσιο τομέα και αυτό εξυπακούεται και για τις μεταθέσεις στον στρατό.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι αν παίρνονταν απόφαση για μεταθέσεις την περίοδο που δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η απόφαση θα μπορούσε να προσβληθεί δικαστικά, από μετατιθέμενους.

Πότε θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις στρατιωτικών 2024

Η κυβέρνηση θα το κάνει όπως κάθε χρόνο, τον Μάη.

Οι μεταθέσεις στρατιωτικών διακρίνονται σε τακτικές και έκτακτες. Για τις τακτικές μεταθέσεις στρατιωτικών λαμβάνονται υπόψη κάποια κριτήρια.

Αυτά, μπορεί να είναι υπηρεσιακά όπου εκεί λαμβάνεται η αύξηση της μαχητικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων, η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και πολλά άλλα.

Για τις τακτικές μεταθέσεις λαμβάνονται και τα κοινωνικά κριτήρια όπως οικογενειακή τους κατάσταση, αιτήματα συνυπηρέτησης, υγείας και πολλά άλλα.

Τέλος, θα πρέπει να ξέρετε ότι πρώτα βγαίνουν οι μεταθέσεις για συνταγματάρχες σε θέσεις ευθύνης, Κύπρου και Εξωτερικού. Στην συνέχεια βγαίνουν για αντισυνταγματάρχες.

Αργότερα θα βγουν για τους υπόλοιπους όπου εκεί συγκαταλέγονται και οι ΕΠΟΠ.