Εύβοια: Θα νομίζεις ότι ξύπνησες στον παράδεισο αν πας σε αυτή την παραλία

Υπάρχουν και μέρη, στην Εύβοια που σε περιμένουν για κοντινές εξορμήσεις.

Παραλίες που σε καλούν να τις γευτείς από το πρωί μέχρι να νυχτώσει. Να απλωθείς στις αμμουδιές τους και να νιώσεις στα ρουθούνια σου την αλμύρα της θάλασσας. Πολλοί ρωτούν που βρίσκεται αυτή η παραλία. Είναι στην Βόρεια Εύβοια και ναι, είναι τα Λιχαδονήσια.

Η παραλία είναι ίσως από τα ομορφότερη στην περιοχή. Χρυσή άμμος και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συνθέτουν το τοπίο του πανέμορφου σημείου που θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Τα νερά είναι σχετικά ζεστά και ρηχά για αρκετά μέτρα από την ακτή.

Είναι τα εξωτικά Λιχαδονήσια! Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στα βορειοδυτικά της Εύβοιας, στον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Τα νησιά βρίσκονται απέναντι από το ακρωτήριο Λιχάδα στο βορειοδυτικό άκρο της Εύβοιας και απέναντι από τη μικρή πόλη των Καμένων Βούρλων στην ενδοχώρα της Στερεάς Ελλάδας. Οι Λιχάδες σχηματίστηκαν μετά τον τεράστιο σεισμό του 426 π.Χ., όταν η στεριά μεταξύ τους βυθίστηκε στον Ευβοϊκό Πέλαγος.

Ένα υπέροχο βίντεο της point of view gr που αξίζει να το δείτε και να ταξιδέψετε για λίγα λεπτά έστω και από τον υπολογιστή σας.

Πηγή βίντεο: Point Of View GR, Shots: Giannis Mpampoulis, Video Making: Theofilos Mpampoulis

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Μας είναι απαραίτητο για την ψυχική ισορροπία. Το έχουμε ανάγκη να μεταφερθούμε σε μια υπέροχη παραλία, να σουλατσάρουμε στην απέραντη αμμουδιά, να χαρούμε τον ήλιο και τα κρυστάλλινα νερά.

Οι διακοπές είναι η περίοδος που πρέπει να επιτρέψουμε στον οργανισμό μας την ηρεμία, να ζήσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή. Να ξεχάσουμε κινητά τηλέφωνα και ρολόγια.

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία που βλέπετε παραπάνω έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από τον Ευβοϊκό και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.

Είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Βόρεια Εύβοια. Στα Λιχαδονήσια θα βρείτε την χαμένη γαλήνη που λείπει τόσα χρόνια.

Μια μαγευτική παραλία στην Εύβοια
Μια μαγευτική παραλία στην Εύβοια Shots: Giannis Mpampoulis, Theofilos Mpampoulis
Είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Βόρεια Εύβοια
Μια μαγευτική παραλία στην Εύβοια Shots: Giannis Mpampoulis, Theofilos Mpampoulis

Πως πάω στα Λιχαδονήσια;

Μπορείτε να πάτε και μέσω Λιχάδας, ωστόσο θα σας πάρει (συνολικά) 3 ώρες από τη Χαλκίδα. Δρομολόγια εκτελούνται με καΐκι και από τον Άγιο Γεώργιο, παραθαλάσσιο χωριό της Εύβοιας σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Λιχάδα.

Η περιήγηση σας ξεκινάει από την ώρα που θα επιβιβαστείτε στα καραβάκια όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τα μικρότερα, καταπράσινα νησάκια.

Δείτε τον καιρό και αν έχει κύμα στα Λιχαδονήσια