Πρωτότυπες ιδέες για ιδιαίτερες DIY Πασχαλινές λαμπάδες

Το Πάσχα πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς και με την ακρίβεια να εκτινάσσεται στη κυριολεξία στα ύψη, πολλοί είναι εκείνοι που θα αναζητήσουν μια πιο οικονομική λύση για τις φετινές λαμπάδες που θα χαρίσουν στα βαφτιστήρια τους. Από την άλλη, εάν δεν είσαι νονός ή νονά αλλά έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες, με την άνοιξη προ των πυλών μάλλον ήρθε ο καιρός να τις αναδείξεις. Γιατί όχι λοιπόν να μην διοχετεύσεις αυτή τη δημιουργική σου πλευρά στη κατασκευή της δικής σου πασχαλινής λαμπάδας ή μιας ιδιαίτερης λαμπάδας που θα ήθελες να κάνεις δώρο σε  κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο;

Κάτι που καθιστά μια DIY πασχαλινή λαμπάδα ακόμα πιο μοναδική είναι ότι αυτή φέρει ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα, αλλά και σε σύγκριση κόστους, με 5-10 ευρώ, που είναι η μέση τιμή για μια λαμπάδα. Μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικά για πασχαλινές λαμπάδες, για όποιον θέλει να φτιάξει κάτι όμορφο με δημιουργικότητα, βρήκαμε εδώ.

Ενδεικτικά θα χρειαστείς:

-Λαμπάδες χοντρές, λεπτές, οβάλ, πλακέ σε όποιο χρώμα και σχήμα θέλεις (αρχικά όμως πρέπει να σκεφτείς πόσες λαμπάδες σκοπεύεις να δωρίσεις)

-Κορδέλες, δαντέλες, φιόγκους ή χάντρες

-Κόλλα χειροτεχνίας ή ακόμα καλύτερα πιστόλι θερμοκόλλησης σιλικόνης

-Αξεσουάρ για λαμπάδες όπως ξύλινα ή κεραμικά στοιχεία σε πολλά σχέδια, χρώματα και διάφορα θέματα.

-Ακρυλικά πινέλα και βαφές εάν θέλεις να ζωγραφίσεις κάτι πάνω στη λαμπάδα

Προτάσεις για μια εμπνευσμένη χειροποίητη λαμπάδα

Decoupage (ιδανικά από ριζόχαρτο)

Όταν επιλέξεις το μοτίβο που θες, πρέπει να το κόψεις. Βρέχεις το πινέλο σου και έπειτα βάφεις το περίγραμμα. Όταν το χαρτί βραχεί, θα κοπεί ευκολότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια και έτσι το χάρτινο σχέδιο θα κολλήσει πάνω στη λαμπάδα και η χειροποίητη λαμπάδα σου είναι έτοιμη.

Με δαντέλα ή υφασμάτινη κορδέλα

Συνδύασε σατέν κορδέλες και δαντέλα, ξεχωριστά ή μεμονωμένα, και ολοκλήρωσε το σχέδιο με άλλα μικρά αξεσουάρ όπως κουμπιά ή πέρλες για να δημιουργήσεις μια πολύ κομψή πασχαλινή λαμπάδα.

Κορδέλες πολύχρωμες ή πουά με ξύλινα στοιχεία

Για τους μικρούς μας φίλους θα πάρεις μια φαρδιά σατέν κορδέλα, ροζ πουά (για κορίτσια) ή γαλάζια (για αγόρια) και θα την κολλήσεις πάνω στη λαμπάδα, κάνοντας έναν όμορφο φιόγκο στο τελείωμα Έπειτα πάνω σε αυτή μπορείς να κολλήσεις ξύλινα διακοσμητικά, όπως ήρωες cartoon ή φλαμίνγκο, μονόκερους και κύκνους (για κορίτσια) και αμαξάκια, αεροπλανάκια και καραβάκια (για αγόρια).

Μονόγραμμα με χάντρες ή ξύλινο διακοσμητικό με όνομα (για παιδιά)
Ένας ακόμα εξαιρετικά πρωτότυπος τρόπος είναι είτε να σχεδιάσεις ένα μονόγραμμα με χάντρες πάνω στη λαμπάδα και στη συνέχεια να δέσεις με ένα χρωματιστό σπάγκο τη μισή επιφάνεια της, είτε να τοποθετήσεις ένα ξύλινο διακοσμητικό κατά μήκος αυτής με το όνομα του παιδιού. Στη συνέχεια αν θες μπορείς να ζωγραφίσεις κάποιο σχέδιο πάνω στη λαμπάδα, κατά προτίμηση με έντονα χρώματα.

Υφάσματα με μοτίβα σε έντονες ή παλ αποχρώσεις θα αναδείξουν ακόμα και μια λευκή λαμπάδα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό εάν καλύψεις ένα μεγάλο μέρος του κεριού με ύφασμα, κολλώντας το με απλή κόλλα χειροτεχνίας ή πιστόλι σιλικόνης.

Όπως βλέπεις, οι τρόποι για να διακοσμήσεις μια πασχαλινή λαμπάδα, είτε αυτή προορίζεται για παιδιά είτε για μεγάλους, είναι ατελείωτοι και φυσικά ανάλογοι με το πόσο χρόνο θέλεις να αφιερώσεις σε μια τέτοια κατασκευή και αν θες να φαίνεται πλούσια ή απλή.  Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν κοστίσει μερικά ευρώ παραπάνω η συναισθηματική αξία και η αισθητή διαφορά που θα υπάρχει σε σχέση με τις κοινότυπες και κλασικές λαμπάδες των καταστημάτων, σίγουρα αξίζουν τον κόπο!

Για περισσότερα, διαβάστε κι εδώ: Κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων