Εύβοια: Δείτε τι απίστευτο έκαναν στη θάλασσα όταν είχε χιονίσει στα βουνά

απιστευτο θαλασσα ευβοια χιονι

Και όμως όταν θα δείτε την φωτογραφία θα καταλάβετε τι απίστευτο έκαναν στην θάλασσα την ώρα που χιόνιζε στα ορεινά της Εύβοιας.

Οι περισσότεροι εκείνη την στιγμή περπατούσαν ντυμένοι με τα ζεστά τους μπουφάν μιας και έκανε αρκετό κρύο.

Όταν ο καιρός είναι κρύος, άλλοι κάθονται στα σπίτια τους και άλλοι κάνουν το περπάτημα τους για λίγο και επιστρέφουν στην θαλπωρή του σπιτιού τους.

Και ενώ οι περισσότεροι κάθονται στα σπίτια τους και είναι δίπλα στην θέρμανση κάποιοι στην Εύβοια έκαναν κάτι το απίστευτο την ώρα που υπήρχε πυκνή χιονόπτωση πάνω στα βουνά και είχε ρίξει την θερμοκρασία.

Τις ημέρες του χιονιά οι περισσότεροι αποφεύγουν ακόμα και τις μετακινήσεις ενώ αν θα χρειαστεί να βγουν από το σπίτι, θα φορέσουν πολλά και ζεστά ρούχα. Υπήρχαν περιπτώσεις ανθρώπων που όταν χιόνιζε φορούσαν μέχρι και διπλά παντελόνια.

Σε παραλία της Χαλκίδας, όχι μόνο διπλά παντελόνια δεν φόρεσαν αλλά αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, φόρεσαν μαγιό και έκαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα, την ώρα που χιόνιζε.

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά η θάλασσα είναι πολύ πιο ζεστή από ό,τι έξω και μπορεί να είναι 10 βαθμούς ψηλότερη από το εξωτερικό περιβάλλον.

Οι χειμερινοί κολυμβητές θεωρούνται από πολλούς ιδιαίτερα τολμηροί. Δεν είναι και λίγο πράγμα να βουτάς στα παγωμένο νερά της θάλασσας όταν έξω κάνει κρύο, φυσάει ή βρέχει.

απιστευτο θαλασσα ευβοια χιονι

Όταν δε, χιονίζει στα βουνά όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, τότε η βουτιά γίνεται κάτι παραπάνω από τολμηρή.

Η πρόσφατη κακοκαιρία που σάρωσε πρόσφατα την Εύβοια και κάλυψε με χιόνι το βουνό της Δίρφυς,

Το χιόνι ήρθε μόνο στα βουνά και όχι σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο όπως έγινε στην Βόρεια Ελλάδα.

Και όμως, μέσα σε αυτή την κακοκαιρία υπήρξαν και οι ατρόμητοι που αψήφησαν χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια και απόλαυσαν τη βουτιά τους στη θάλασσα.

απιστευτο θαλασσα ευβοια χιονι

Εύβοια: Αυτό το απίστευτο που έκαναν στη θάλασσα κάνει καλό

Αυτό το απίστευτο που έκαναν στη θάλασσα στην Εύβοια, κατά βάθος κάνει καλό.

Πέρα από τον κίνδυνο της υποθερμίας και του σοκ του κρύου νερού, αυξάνει τον μεταβολισμό.

Η τακτική χειμερινή κολύμβηση μπορεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Το σοκ του κρύου νερού ενεργοποιεί τους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματός σας, αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων και βελτιώνοντας την κυκλοφορία, η οποία, με τη σειρά της, βοηθά στην αποτροπή ασθενειών.

Μπορεί οι περισσότεροι που τους είδαν στην παραλία Αλυκές να έπαθαν πλάκα μιας και έκαναν μπάνιο στα κρύα νερά, ωστόσο η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας που αισθάνεται το σώμα δίνει σήμα στην καρδιά να σπρώξει περισσότερο αίμα στα όργανα τους.

Με λίγα λόγια, εκείνη την μέρα, πέτυχαν τη βελτίωση της κυκλοφορίας αίματος.

Να είστε σίγουροι ότι αυτό που έκαναν στα κρύα νερά παράλληλα τους μειώνει το στρες, και τους βελτιώνει την διάθεση.

Υπάρχουν και οι πιο τολμηροί στη θάλασσα

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τον περσινό χειμώνα, όταν το είχε στρώσει και στη Χαλκίδα.

απιστευτο θαλασσα ευβοια χιονι

Όπως βλέπετε και εσείς, υπάρχουν και πιο τολμηροί στη θάλασσα που πήγαν να κάνουν το κολύμπι τους κόντρα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα οφέλη για τον οργανισμό, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πάρα πολλά, από την καρδιά μέχρι το κυκλοφορικό. Είναι όμως εξίσου σημαντικό είναι ότι στην παραλία, στη θάλασσα, ηρεμεί και η ψυχή σου.

Είναι το καλύτερο αγχολυτικό στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.