Εύβοια: Έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους όταν κατάλαβαν τι βρίσκονταν από κάτω

εχασαν την γη κατω απο τα ποδια τους στην ευβοια

Αυτό που έζησαν στην Βόρεια Εύβοια δεν μπορούν να το πιστέψουν με τίποτα. Το θέμα είναι ότι έχει διάρκεια και προβληματισμό.

Το μόνο που θυμούνται είναι ότι έμειναν έκπληκτοι όταν κατάλαβαν που πατούσαν.

Το συγκεκριμένο αυτό συμβάν, έλαβε μέρος αρχές Νοεμβρίου 2023 στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχής της Ιστιαίας.

Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα και κανένας δεν φαντάζονταν την τροπή που θα έπαιρναν οι εργασίες που γίνονταν στο κέντρο της Ευβοϊκής κωμόπολης. Λίγα λεπτά αργότερα, πάγωσαν όταν κατάλαβαν που πατούσαν.

Όλα έγιναν την μέρα που χειριστές μηχανημάτων, έσκαβαν δίπλα σε μια εκκλησία. Στο ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιστιαία. Σκοπός τους ήταν να τοποθετήσουν δίκτυα λυμάτων όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους κάτι το ακραίο.

Έμειναν έκπληκτοι όταν κατάλαβαν τι ήταν κάτω από τα πόδια τους!

Κανένας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει λίγα λεπτά αργότερα αυτό που ήταν θαμμένο κάτω από τον δρόμο. Το εύρημα αυτό αφορούσε ανθρώπινους σκελετούς.

Πήγε η ψυχή τους στην Κούλουρη μιας και πέρασε η ιδέα μήπως επρόκειτο για κάποιο πρόσφατο έγκλημα.

Ωστόσο το γεγονός ότι εδώ και πάνω από 100 χρόνια υπήρχε τσιμέντο στον δρόμο, τους έκανε να ησυχάσουν.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν 5 ανθρώπινοι σκελετοί όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Τα μακάβρια ευρήματα τα εντόπισαν συνεργεία εκσκαφέων στη Βόρεια Εύβοια, όταν κατά τη διάρκεια των έργων έπεσαν πάνω σε ανθρώπινους σκελετούς θαμμένους κάτω από τον δρόμο.

Παρατηρώντας αυτό το θέαμα, ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές που επενέβησαν στο σημείο με σκοπό να λυθεί αυτό το μυστήριο.

Εύβοια: Ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε στην Ιστιαία

Ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε κατά την διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων στην Ιστιαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σε μικρή απόσταση από όπου πρόσφατα ανακαλύφθηκαν και οι άλλοι πέντε σκελετοί.

Πότε έγινε η ταφή των σκελετών;

Μέχρι και αυτήν την στιγμή, διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί η ταυτότητα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν αποσαφηνιστεί αν ανήκουν σε αρχαιολογικές περιόδους.

Ωστόσο αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανήκουν σε ανθρώπους πρόσφατης εποχής.

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Πολλοί εικάζουν ότι ίσως να πρόκειται για ταφή που έγινε πριν 200 χρόνια μιας και αυτό έγινε πριν πέσει τσιμέντο στον δρόμο.

Υπάρχει και η εικασία ότι ίσως να πρόκειται την εποχή που της Τουρκοκρατίας στην Ιστιαία. Υπήρξε το τόπος μερικών από τις πρώτες συγκρούσεις Ελλήνων και Τούρκων κατά την Επανάσταση του 1821.

Η 8η Μαΐου 1821 σημαδεύτηκε από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων της περιοχής.

Η οριστική ένταξη της πόλης στο νέο ελληνικό κράτος έγινε τον Μάρτιο του 1833, μαζί με ολόκληρο το νησί της Εύβοιας. Άρα πολλοί πιστεύουν ότι οι σκελετοί ίσως να ανήκουν σε αυτό το μακρινό παρελθόν.

εχασαν την γη κατω απο τα ποδια τους στην ευβοια

Όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, είναι η στιγμή που εργάτες την ώρα που δούλευαν, εντοπίζουν αυτό το μακάβριο θέαμα που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην περιοχή.

Ο ένας από τους πέντε ανθρώπινους σκελετούς, βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την γη.

Η περιέργεια στους κατοίκους της περιοχής συνεχίζει να αιωρείται πάνω από την πόλη για το αν αποτελεί αρχαιολογικό εύρημα.

Τηλεοπτικά κανάλια παρουσίασαν το μακάβριο εύρημα

Τηλεοπτικά κανάλια αναφέρθηκαν στο συμβάν και παρουσίασαν ζωντανές συνδέσεις με την περιοχή. Παράλληλα έδωσε και την δική του εξήγηση ο Δήμαρχος της πόλης.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την χρονολογική περίοδο της ταφής.