Κύμη παραλίες

Αν ανοίξεις τα μάτια σου σε μία από τις παραλίες της Κύμης, σίγουρα θα νομίσεις ότι έχεις ξυπνήσει στον παράδεισο.

Στο βάθος βλέπεις τον ήλιο ο οποίος καθρεφτίζει στα νερά. Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρεις στην Κύμη.

Για να φτάσει κανείς στο σημείο, ξεκινώντας από Χαλκίδα κατευθυνθείτε προς Κύμη. Παραμείνετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να δείτε στα δεξιά να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Μετά το Τσίλαρο είναι τα Θαψά.

Η παραλία Θαψά έχει την άγρια ομορφιά που απλώνεται στο Αιγαίο.

Οι παραλίες της Κύμης έχουν γίνει συνώνυμο της ξενοιασιάς και της απόλαυσης.

Συνδυάζουν το υπέροχο ευβοϊκό τοπίο, και την καταγάλανη θάλασσα. Με τους σμιλεμένους από τη θάλασσα παράδοξους σχηματισμούς των βράχων, μαγνητίζουν τις αισθήσεις.

Η παραλία Σουτσίνι είναι μια παραλία που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από την παραλία της Κύμης. Στην ακτή αλλά και στο βυθό υπάρχουν βότσαλα. Ακόμα και όταν η παραλία του Στομίου και της Κύμης έχουν πολύ κύμα, η παραλία Σουτσίνι έχει αρκετά ήρεμα νερά λόγω του μικρού κόλπου στον οποίο βρίσκεται. Συγκεντρώνει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πολλοί προτιμούν να απολαύσουν τον καφέ τους στο beach bar που βρίσκεται στην ακτή.

Η Πλατάνα, επίνειο της Ανω Ποταμιάς, είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με παραδοσιακό χρώμα, υπέροχη παραλία και μεζεδοπωλεία. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κύμη (3 χλμ).

Η παραλία της είναι με άμμο και μαζεύει αρκετούς παραθεριστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πέτρινο γεφύρι πάνω από τη ρεματιά Σκοτεινή, που εκβάλει εδώ.

Η παραλία Στόμιο Οξύλιθου είναι γεμάτη βότσαλα και μέσα και έξω από τη θάλασσα. Πολύ καθαρή παραλία όπως όλες όσες βρέχονται από το Αιγαίο, ωστόσο μπορεί συχνά να έχει κύμα. Κατά μήκος της παραλίας (πάνω από το δρόμο) υπάρχουν ταβέρνες καφετέριες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.