Κορονοϊός: Σοκ από τα κρούσματα σήμερα στην Εύβοια

Μαύρα μαντάτα από τα κρούσματα σήμερα στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 27/1/2021 ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας, από τα συνολικά 858 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα 54 εντοπίζονται στην Εύβοια.

Ωστόσο, ισχυρό σοκ προκαλούν τα σημερινά στοιχεία για την Εύβοια που πριν από μερικές εβδομάδες ήταν από τις covid free περιοχές.

Στο κόκκινο και επίσημα η Εύβοια

Έφτασε το κόκκινο η Εύβοια. Ξεπέρασε τον αριθμό που θα σας πούμε παρακάτω, και χτύπησε συναγερμός. Τότε δυστυχώς έρχεται το αυστηρό lockdown. Δεν θα ισχύει μόνο στη Χαλκίδα αλλά σε όλη την Εύβοια.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί από τους ειδικούς, ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού είναι ενδεικτικός της διασποράς.

Αν αυτός ο δείκτης ξεπερνάει τον αριθμό 20, τότε υπάρχει… πρόβλημα. Σήμερα έφτασε στο 25,61 και δυστυχώς το ξεπέρασε κατά πολύ. Σε παρόμοια κατάσταση με την Εύβοια, που οδεύει ολοταχώς για επιβολή σκληρού lockdown τα τελευταία 24ωρα, βρίσκονται και άλλες περιοχές της χώρας.

Σε ποιες περιοχές έρχεται το αυστηρό lockdown;

Στη Θήρα τα 5 κρούσματα που καταγράφηκαν δίνουν 26,48 ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ αντίστοιχα τα 22 της Λακωνίας «μεταφράζονται» σε 24,68. Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα και στη Μύκονο και στη Χαλκιδική, με 22 νέα κρούσματα και 20,77 ανά 100.000 πληθυσμού.

Συναγερμός στην Εύβοια

Τα κρούσματα στο νομό σκαρφάλωσαν και η κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την υπόλοιπη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντοπίστηκαν άλλα 14 κρούσματα, 10 στη Βοιωτία και 4 στη Φθιώτιδα.