Θερίζει την Εύβοια ο κορονοϊός-Αυξάνονται τα κρούσματα!

Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη στην Εύβοια που για πολλούς μήνες συνεχίζει και είναι στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο.

Δεν ξεχνάμε όταν η Εύβοια ζούσε το σκληρό lockdown. Τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Παράλληλα, 9 Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%. Σε αυτές τις περιοχές με την μεγάλη αύξηση είναι και η Εύβοια. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στις περιοχές αυτές χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμα προσοχή και είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, ‘Αρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων. Ο κ. Χαρδαλιάς, ειδικά για αυτές τις περιοχές, απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων, ενώ είπε ότι στο σύνολο της επικράτειας η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά.