ΚΕΑ Σεπτεμβρίου: Πότε πληρώνεται;

Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή ΚΕΑ για τους δικαιούχους του μήνα Σεπτέμβρη;

Η πληρωμή στους δικαιούχους ΚΕΑ γίνεται πάντα μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022.

Οι παραπάνω πράξεις γίνονται για να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή αλλιώς ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη του ποσού του επιδόματος που είναι ένα σημαντικό βοήθημα για όλους.

Πότε μπαίνει η πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022 στους λογαριασμούς;

Η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022 θα πιστωθεί σε δικαιούχους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και τέλος Αυγούστου 2022 και έχει εγκριθεί. Αλλιώς δεν μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς.

Η πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Σεπτέμβρη 2022 δηλαδή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Την προηγούμενη της πληρωμής, δηλαδή σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ όλων των τραπεζών.

Πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου
Πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου

Πόσα είναι τα χρήματα για το επίδομα ΚΕΑ

Οι δικαιούχοι ΚΕΑ κάθε μήνα λαμβάνουν 200 ευρώ, ποσό που βασίζεται στην εισοδηματική ενίσχυση, στη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Η πληρωμή ΚΕΑ είναι αφορολόγητη

Τα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα 200 ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.