Πότε αρχίζει το καλάθι της νοικοκυράς; Η λίστα με 50 προϊόντα

 καλαθι νοικοκυριου,το καλαθι του νοικοκυριου, καλαθι νοικοκυριου, καλαθι 50 προιοντων, καλαθι νοικοκυρασ, καλαθι τησ νοικοκυρασ, το καλαθι τησ νοικοκυρασ,
Καλάθι νοικοκυριού: Πότε αρχίζει και ποια θα είναι τα προϊόντα – unsplash

Πολλές είναι οι ερωτήσεις για το καλάθι του νοικοκυριού και αν θα είναι ίδιο για όλες τις περιοχές της χώρας.

Το καλάθι του νοικοκυριού θα είναι ίδιο, είτε στη Χαλκίδα, είτε στο Αλιβέρι είτε σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Βέβαια θα πρέπει να υπάρχει σούπερ μάρκετ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ισχύει για τα μίνι μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων που θα συνθέσουν το καλάθι του νοικοκυριού δεν απαγορεύεται να αυξηθούν ούτε επιβάλλεται να «παγώσουν».

Το καλάθι της νοικοκυράς όπως αρχικά είχε διατυπωθεί σε δύο εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή. Θα είναι καλάθι 50 προϊόντων και σε αυτά θα υπάρχουν μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις, θα έχει σήμανση και θα εμπλουτίζεται κάθε 15 ημέρες.

Καλάθι νοικοκυριού: Τι θα περιλαμβάνει

Το καλάθι νοικοκυριού περιλαμβάνει 50 προϊόντα από 30 κατηγορίες. Θα χωρέσει μέσα 51 συγκεκριμένα προϊόντα από 30 κατηγορίες εκ των οποίων: Ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά, κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, έλαια, ροφήματα, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής καθώς και είδη για μωρά.

Τι γίνεται με το καλάθι της νοικοκυράς στην Ευρώπη;

Το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση για Γαλλία και Γερμανία και περισσότερα θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: