Πρωτοχρονιά 2023: Τι καιρό θα μας κάνει;

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα 2022; Τι λένε οι προβλέψεις; Διαβάστε το ρεπορταζ στο newse
Τι καιρό θα κάνει την πρωτοχρονιά 2023; Τι λένε οι προβλέψεις με επίκεντρο τα μερομήνια;

Τι καιρό θα έχουμε την Πρωτοχρονιά 2023; Θα έχει συννεφιά; Θα ρίξει χιόνι ή θα είναι όπως πέρσι; Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ μιας και αυτή η μέρα θα είναι ξεκούρασης και ανεμελειάς.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς 2023. Να σας πούμε ότι πέρσι δεν έριξε ούτε μια νιφάδα χιόνι και ήταν ήπιος ο καιρός.

Όπως και να είναι ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2023 κοιτάχτε να βρείτε διάθεση και να περάσετε ωραίες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε πολύ. Την Πρωτοχρονιά του 2022 ο καιρός ήταν ήπιος και η θερμοκρασία παρουσίασε μικρή άνοδο.

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς 2022 ήταν ήπιος καιρός, με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές και τοπικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ήταν τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι έπνεαν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά του 2023;

Ο καιρός της Πρωτοχρονιά 2023, σύμφωνα με τα μερομήνια, αναμένεται να μην είναι πολύ κρύος. Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με ηλιόλουστο καιρό σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Αργότερα, αναμένεται να έρθουν βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αργότερα προς τα τέλη Ιανουαρίου θα ανέβει η θερμοκρασία και θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Ίσως να έρθουν και οι Αλκυονίδες μέρες.

Μερομήνια: Πως υπολογίζονται οι προβλέψεις;

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Από αυτή την παρατήρηση αντλήσαμε και τον καιρό της Πρωτοχρονιάς 2023. Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Δείτε τι έλεγαν τα μερομήνια πέρσι: