Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ιερέας [Φωτογραφία]

Ο πάτερ Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1934 στον Θεολόγο.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου της Μητρόπολης Χαλκίδας:

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Χαραλάμπους Μιχαήλ, διατελέσαντος επί τριακονταετία Εφημερίου των Ενοριών Αγίας Τριάδος Πούρνου (1976-1997) και Αγίου Ιωάν. Θεολόγου της Ενορίας Θεολόγου (1997-2006), κοιμηθέντος το πρωί της 10ης Απριλίου 2021.

Ο μακαριστός π. Χαράλαμπος, γεννήθηκε το έτος 1934 στο Θεολόγο Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Κωνσταντίνο και Τριάδα στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ειδική Σχολή Ιερατικής Μορφώσεως Χαλκίδος.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Παρασκευή, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τρία τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος την 29η Αυγούστου 1976 και Πρεσβύτερος στις 8 Αυγούστου του ιδίου έτους.

Η ιεροπρέπεια, η προσήλωσή του και η μέριμνα για τα πράγματα της Εκκλησίας, αλλά και η υπακοή του, έκαναν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) να τον χειροθετήσει Σακελλάριο στις 2 Αυγούστου 2010 στόν Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Θεολόγου.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Παρασκευή, τα τέκνα του Κωνσταντίνο, Ζήση και Δημήτριο και τις οικογένειές τους.

Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, στη γενέτειρα του μακαριστού π. Χαραλάμπους θα τελεσθεί η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό (covid-19).