Εύβοια: 18χρονος δεν κολυμπούσε στις Αλυκές και βρήκε τον μπελά του

ευβοια, αλυκεσ, κολυμπουσε, μπελα

Οι Αλυκές είναι μια παραλία που προσφέρεται για κολύμπι και καθημερινά τώρα που ήρθε το καλοκαίρι η παραλία γεμίζει από λουόμενους.

Για όσους δεν την έχουν επισκεφθεί είναι μια έκταση πάνω από ένα χιλιόμετρο με αμμουδερή παραλία και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τη Χαλκίδα.

Σε αυτή την παραλία ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, δεν κολυμπούσε και βρήκε τον μπελά του.

Άλλοι συνομήλικοι, προτίμησαν να κάνουν βουτιές και να απολαμβάνουν τα γαλαζοπράσινα νερά ενώ ένας 18χρονος αποφάσισε να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα.

Έτσι ρίχτηκε στη θάλασσα όχι για να ανακαλύψει τον βυθό της αλλά για να βρει όστρακα. Πιο συγκεκριμένα έψαχνε για τα στρειδόχτενα.

Είναι ένα απαγορευμένο είδος για την ερασιτεχνική αλιεία. Αυτά τα όστρακα ανεβάζουν την ερωτική λίμπιντο και όχι μόνο.

Η υφή τους είναι σκληρή αλλά θα σας αποζημιώσει η γεύση που είναι τραγανή με δόσεις γλυκού και αλμυρού που μαγεύουν τον ουρανίσκο.

Ο 18χρονος δεν αρκέστηκε μόνο να τα δει στον βυθό αλλά και να τα μαζέψει με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να τον πλησιάσουν οι λιμενικοί.

Κατάφερε και βρήκε 70 στρειδόχτενα και τα έβαλε σε ένα αδιάβροχο σακίδιο. Όταν βγήκε από τη θάλασσα, εκεί ήταν οι λιμενικοί που τον πλησιάσαν για έλεγχο.

Άνοιξαν το σακίδιο και είδαν ότι ο 18χρονος δεν κολυμπούσε αλλά έκανε απαγορευμένη αλιεία, όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία.

ευβοια, αλυκεσ, κολυμπουσε, μπελα

Έτσι ο νεαρός άντρας βρήκε τον μπελά του αφού όχι μόνο έχασε τα 70 στριδόχτενα αλλά του επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Χωρίς να χαθεί χρόνος, τα στρειδόχτενα επέστρεψαν και πάλι στο φυσικό τους περιβάλλον.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους τα όστρακα είναι απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία και κινδυνεύουν με πρόστιμα όσοι αψηφήσουν τον νόμο.