Εύβοια: Ηλικιωμένος έσωσε 2 ανήλικα παιδιά!

Ηλικιωμένος έσωσε 2 ανήλικα παιδιά στην Εύβοια – Αυξημένα τα κρούσματα βίας με θύματα ανήλικους

Εύβοια, ανήλικα παιδιά
Εύβοια

Ηλικιωμένος έσωσε 2 ανήλικα παιδιά στην Εύβοια μιας και εμφανίστηκε μπροστά τους την κατάλληλη στιγμή.

Ήταν Σάββατο 16 Μαρτίου μετά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Χαλκίδα. Τα παιδιά επέστρεφαν στο σπίτι τους. Πρόκειται για 2 δεκαεξάχρονους που σε κεντρικό δρόμο της πόλης παραλίγο να πέσουν θύματα ληστείας.

Την ώρα που περπατούσαν τους επιτέθηκε ένας συνομήλικος τους και προσπαθούσε να αρπάξει την τσάντα που είχε το ένα θύμα στην πλάτη του.

Λίγα μέτρα πιο μακρυά, έτυχε να περπατά ένας ηλικιωμένος που τελικά αποδείχθηκε φύλακας άγγελος τους.

Άρχισε να φωνάζει δυνατά και να καλεί σε βοήθεια και αυτό ήταν που έκανε τον δράστη να εξαφανιστεί.

Τρέμουν οι γονείς με τα απανωτά κρούσματα βίας

Μια ολόκληρη περιοχή στην Εύβοια είχε αναστατωθεί με τους γονείς να τρέμουν μπροστά στα κρούσματα βίας Μαρτίου 2024 στην Ερέτρια.

Δυστυχώς πληθαίνουν τα κρούσματα της νεανικής παραβατικότητας. Αυτή την φορά, θύμα ληστείας έπεσε ένας 15χρονος μαθητής στην Ερέτρια.

Όλα έγιναν σε γήπεδο ποδοσφαίρου όπου ένας 15χρονος έπαιζε με την παρέα του ποδόσφαιρο την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024.

3 άτομα τον πλησιάσαν και του πήραν το κινητό. Μάλιστα για να του το επιστρέψουν, του ζήτησαν χρήματα, τα οποία και έδωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε περιστατικό στην Ερέτρια

Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε περιστατικό στην Ερέτρια. Λίγες ώρες νωρίτερα, το θύμα ήταν μαζί με φίλους του, μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 10 Μαρτίου 2024, όταν τους πλησίασε μια ομάδα τριών επίσης ανήλικων οι οποίοι αρχικά τους απείλησαν λέγοντας τους ότι αν δεν τους δώσουν τα χρήματα που είχαν θα τους έκαναν κακό.

Τα παιδιά αποχώρησαν από το σημείο ώστε να καλέσουν βοήθεια, πλην του 15χρονου μαθητή που έζησε εφιαλτικές ώρες.

Άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και μάλιστα να του πάρουν 5 ευρώ που είχε στην τσέπη και να διαφύγουν.

Για το περιστατικό κάνει έρευνες η αστυνομία που δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά.

Το κακό δεν σταματά εδώ

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί για πολλές περιοχές της Εύβοιας οι συμμορίες ανηλίκων. Κλέβουν χρήματα, κινητά και άλλα προσωπικά αντικείμενα, όχι μόνο για τη λεία, αλλά για επίδειξη ισχύος.

Στην προκειμένη περίπτωση, στη Χαλκίδα, ο μαθητής κατάφερε την τελευταία στιγμή να δείξει ψυχραιμία και να απωθήσει τον ανήλικο που του επιτέθηκε για να του κλέψει το κινητό του τηλέφωνο.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.

Ο δράστης τον ακολούθησε και του ζήτησε το κινητό του τηλέφωνο. Ευτυχώς ο μαθητής τον απώθησε και έβαλε τις φωνές.

Σαν αποτέλεσμα, ο δράστης κατάλαβε ότι θα τον έπιαναν και έτσι το έβαλε στα πόδια.

Είναι πολλές οι ιστορίες από την Εύβοια που προβληματίζουν τους γονείς και τρέμει το φυλλοκάρδι τους.

Μια ιστορία από την Εύβοια που προβλημάτισε πολλούς γονείς

Εκτός από τα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων υπάρχει και η παρενόχληση. Ήταν μέσα Φεβρουαρίου του 2024 όταν συνέβη το περιστατικό που δόθηκε μεγάλη έκταση και από τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Πρωταγωνιστές φέρονται να ήταν 2 συμμαθητές της από το σχολείο που πηγαίνει που έκαναν κάτι πολύ κακό σε ένα ανήλικο παιδί. Ήδη το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις ενώ παρουσιάστηκε σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Όπως θα δείτε και εσείς, αρκετές αναφορές έγιναν για την υπόθεση τόσο από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 όσο και από τον Alpha.

Μάλιστα τα τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν στη Χαλκίδα και έκαναν εκτενή αναφορά για το περιστατικό που πάγωσε την κοινή γνώμη.

Όλα έγιναν σε σχολείο της Χαλκίδας.

ευβοια κακο ανηλικο παιδι
Τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν στη Χαλκίδα

Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα σχολεία στη Χαλκίδα πρωταγωνιστούν σε άσχημη υπόθεση που προβληματίζει πολλούς γονείς.

ευβοια κακο ανηλικο παιδι
Μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια αναφέρονται στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στη Χαλκίδα

Συγκεκριμένα, δύο μαθητές από το ίδιο σχολείο που πήγαινε η άτυχη ανήλικη, φέρονται να έκαναν μοντάζ φωτογραφία της με τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα το αποτέλεσμα του φωτομοντάζ εμφάνιζε την 15χρονη να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις.

Στη συνέχεια διέσυραν το κοριτσάκι, διακινώντας την ψεύτικη φωτογραφία σε κλειστές ομάδες των κοινωνικών δικτύων.

Η ανήλικη, μαθήτρια, ενημέρωσε τους γονείς της και συνοδευόμενη από την μητέρα της πέρασαν το κατώφλι της αστυνομικής διεύθυνσης Εύβοιας την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί η ταυτότητα των δραστών.

Ανήλικος θύμα επίθεσης στη Χαλκίδα

Προβληματισμένοι είναι οι γονείς με τα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κακό σε ένα ανήλικο παιδί. Λίγους μήνες πριν ανήλικος έπεσε θύμα επίθεσης στη Χαλκίδα.

Προβληματίζει το γεγονός ότι όλα έγιναν με θύμα ένα ανήλικο παιδί. Τρέμει το φυλλοκάρδι όσων το έμαθαν στη Χαλκίδα μιας και πολλές φορές τα παιδιά πάνε μόνα τους στα φροντιστήρια είτε στα σχολεία. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 16χρονος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.

Όλα έγιναν ξαφνικά και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει

Την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, όλα έγιναν ξαφνικά μπροστά στα μάτια του χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. Μια ομάδα νεαρών που ήταν σε μηχανάκια, τον προσέγγισαν και του έκλεισαν τον δρόμο. Ξάφνου, δέκα άτομα τον είχαν περικυκλώσει και δεν μπορούσε να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Ομάδα νεαρών σκόρπισε τον τρόμο

Αυτή η ομάδα νεαρών σκόρπισε τον τρόμο μπροστά στα μάτια του ανήλικου που τους έβλεπε μπροστά του να είναι απειλητικοί. “Δώσε μας ότι έχεις πάνω σου” του είπε ένας από την παρέα με απειλητικό ύφος.

Υπάκουσε και τους έδωσε το κινητό του τηλέφωνο και λιγοστά χρήματα που είχε στις τσέπες του. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και κάνει έρευνες για τον εντοπισμό τους. Την ίδια ώρα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και η παρουσία αστυνομικών σε αρκετές γωνιές της πόλης.

Ο προβληματισμός στους γονείς είναι πολύ μεγάλος

Ο προβληματισμός στους γονείς είναι μεγάλος και λιώνουν από την αγωνία τους όταν αφήνουν τα παιδιά τους. Πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν την βόλτα τους στην παραλία της Χαλκίδας όταν δεν έχουν σχολείο την επομένη. Δεκάδες είναι και εκεί τα κρούσματα κλοπών εις βάρος των μαθητών τα τελευταία χρόνια.

Πολλές φορές η παραλία της Χαλκίδας έχει απασχολήσει και τα πανελλήνια μέσα μαζικής ενημέρωσης με ρεπορτάζ.

Τρέμει το φυλλοκάρδι των γονιών για τα παιδιά τους!

Κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί αρκετές περιπτώσεις βίας εις βάρος ανήλικων. Σαν αποτέλεσμα, τρέμει το φυλλοκάρδι των γονιών για τα παιδιά τους. Άλλη μια καταγγελία έρχεται από την παραλία στη Χαλκίδα.

Είναι μία από τις ειδήσεις που πραγματικά έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη μιας και πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν την βόλτα τους στην παραλία της Χαλκίδας όταν δεν έχουν σχολείο την επομένη.

Μια παρέα παιδιών δέχθηκε επίθεση από συμμορία νεαρών οι οποίοι τους χτύπησαν. Τα κίνητρα ήταν για να τους ληστέψουν. Τα παιδιά ευτυχώς κατάφεραν και διέφυγαν. Παράλληλα ειδοποίησαν την αστυνομία.

Τρομάζει η νεανική παραβατικότητα

Δεν αφορά μόνο την Εύβοια και τη Χαλκίδα αλλά δυστυχώς όλη την χώρα, η παραβατικότητα των νέων.

Η παραβατικότητα μεταξύ των νέων αποτελεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο που βρίσκεται, δυστυχώς, σε έξαρση αυτόν τον καιρό.

Οι ρίζες του φαινομένου φαίνεται να αντλούνται από πολλαπλές πτυχές της κοινωνίας μας, καθιστώντας την ανάλυσή του, αρκετά σύνθετη.

Ορισμένοι θεωρούν πως ο παραβατικός χαρακτήρας των νέων οφείλεται στο συντηρητισμό που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία.

Η δυσκολία στην προσαρμογή σε νέες ιδέες και προοπτικές μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα απομόνωσης, προωθώντας την αντίσταση στο σύγχρονο πνεύμα.

Η κοινωνική αδικία είναι ένας άλλος παράγοντας που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο φαινόμενο αυτό.

Η αίσθηση ότι ορισμένοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες και προνόμια από άλλους μπορεί να ενισχύσει τον προσανατολισμό προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

Όποια και να είναι τα αίτια της παραβατικότητας των νέων, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη Χαλκίδα, πολλοί γονείς να μην αφήνουν ρούπι τα παιδιά τους.

Μάλιστα η έξοδος του Σαββάτου μπορεί για τα νέα παιδιά να είναι μια απόλαυση αλλά για τους γονείς ένας γολγοθάς κάνοντας τους να περιμένουν μέσα στα αυτοκίνητα και να γίνονται σκιά των παιδιών τους με τον φόβο μήπως κάποιος του επιτεθεί.