Θανάσης Ζεμπίλης

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1968. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Καδέτση και έχουν δύο παιδιά. Μαθήτευσε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και ακολούθως στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλκίδας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετέχοντας ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, ως πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Θεσσαλονίκης (1988 – 1991), μέλος της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ. (1990), μέλος του Κ.Σ. Φ.Ε.Α.Π.Θ (1988 – 1991). Η πολιτική του δράση ξεκίνησε το 1992 όταν εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Εύβοιας και συνεχίστηκε το 1998 με την εκλογή του ως προέδρου της ΝΟΔΕ Εύβοιας. Επίσης εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και της ΚΕ της ΝΔ.

Θανάσης Ζεμπίλης

Το ταξίδι της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησε σε ηλικία 26 ετών, όταν εκλέχθηκε με 6.453 ψήφους, πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος της επαρχίας Χαλκίδας με τον συνδυασμό του Ν. Παπανδρέου.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος Χαλκιδέων και το 2010 επανεκλέχθηκε με τον Δήμο Χαλκιδέων να περιλαμβάνει πλέον και τους πρώην δήμους Ληλαντίων, Αυλίδος, Ανθηδώνος και Νέας Αρτάκης. Τον Ιανουάριο του 2007 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και το 2009 πρόεδρος της ΤΕΔΚ Εύβοιας. Επίσης συμμετείχε στην επιτροπή θεσμών της ΚΕΔΕ.

Από το 1994 ασκεί μάχιμη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε βουλευτής Εύβοιας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μετέχει στις εξής κοινοβουλευτικές επιτροπές:
α: Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,
β: Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,
γ: Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών