Εύβοια: Είχαν κρύψει χιλιάδες ευρώ σε τέσσερα σακιά στην θάλασσα [Φωτογραφία]

Όταν είδαν τους λιμενικούς τα άφησαν στην θάλασσα και έτρεχαν να κρυφτούν. Μάλιστα το κατάφεραν.

Αυτό που έψαχναν στην θάλασσα είναι ένας μεγάλος θησαυρός. Και μάλιστα τον είχαν βρει στην Νέα Λάμψακο.

Μπορεί η όψη του να μην σε προκαλεί να το δοκιμάσεις όμως το «αγγούρι της θάλασσας» στοιχίζει μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό! Μιλάμε για πολλά λεφτά. Ο ψωλιάγκος ή ολοθούριο -όπως ονομάζεται επιστημονικά- κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι.

Ο λόγος του είναι απλός: Οι Κινέζοι το θεωρούν έναν εκλεκτό μεζέ και τα ακριβά εστιατόρια της Ασίας πληρώνουν αδρά για να το έχουν στο μενού τους.

Συνήθως, τα «αγγούρια της θάλασσας» προσφέρονται αποξηραμένα σε ξύλινες συσκευασίες πολυτελείας σε κινεζικά ντελικατέσεν.

Με στόχο να βγάλουν πολλά λεφτά, πήγαν στην θάλασσα στην Νέα Λάμψακο. Προτίμησαν να πάνε το βραδάκι που είχε σουρουπώσει και δεν τους έβλεπε κανένας. Μέχρι που τους ανακάλυψαν οι λιμενικοί που έκαναν περιπολίες στην Νέα Λάμψακο.

Εκεί είδαν ύποπτες κινήσεις μέσα στη θάλασσα. Δύο άτομα ήταν μέσα στα νερά και γέμιζαν τους σάκους τους με το πολύτιμο θησαυρό που βρήκαν στην θάλασσα. Είχαν μαζέψει 5000 άτομα ολοθούριο, έτοιμα για να τα σπρώξουν στην αγορά και να βγάλουν πολλά χρήματα.

Οι δύο άντρες, μόλις αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς βγήκαν από την θάλασσα και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Βγήκαν από την θάλασσα και έτρεχαν στα σοκάκια να κρυφτούν. Μπροστά στο πρόστιμο που θα έτρωγαν από τους λιμενικούς προτίμησαν να αφήσουν στα νερά τα σακιά με το ολοθούριο καθώς και τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε από τους λιμενικούς εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου ενός μέτρου τέσσερις σάκοι, οι οποίοι περιείχαν 5000 ζωντανά άτομα του είδους ολοθούριο καθώς και μία αυτόνομη καταδυτική συσκευή με σχετικό εξοπλισμό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα ενώ διερευνάται η ταυτότητα των παραβατών, οι οποίοι ψάρευαν παράνομα.

Δείτε φωτογραφία με τα χιλιάδες ευρώ που ήταν κρυμμένα σε τέσσερις σάκους