Ανακοίνωση υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» – Έλενα Βάκα

Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις των υποψήφιων Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε», που θα βρίσκονται στο πλευρό της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου.

H ομάδα που ξεκίνησε το 2019 συνεχίζει και δυναμώνει.

Με ανθρώπους από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του Δήμου.

Ηλεκτρονική σελίδα https://allazoume2023.gr/ Facebook https://www.facebook.com/allazoume2023.gr/ Instagram https://www.instagram.com/allazoume2023.gr/#

Φώτης Λαγός- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Φώτης Λαγός είναι 34 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Κατέχει πτυχίο οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Διοίκηση Έργων και Ανάπτυξη Προϊόντων (Project Management & Product Development) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές κάνοντας διατριβή στην «Εφαρμογή της διοίκησης έργων στην προεκλογική εκστρατεία»

Από το 2017 έως το 2022 εργάστηκε ως Project Manager στον τομέα της τεχνολογίας σε εταιρίες πληροφορικής. Από το 2022 διατηρεί εταιρία παροχής υπηρεσιών διοίκησης έργων με πελάτες μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και

τεχνολογίας σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στης διαχείριση, συντονισμό και οργάνωση ποικίλων μεγάλων έργων πληροφορικής και τεχνολογίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Κατά την Περίοδο της τελευταίας δημοτικής αρχής διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων του δήμου Χαλκιδέων.

Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) στο Ν. Εύβοιας και μέλος της κεντρικές επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2019 έθεσε υποψηφιότητα για Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Χαλκιδέων. Από το 2015 έως το 2022 ήταν τομεάρχης ψηφιακής πολικής και διακυβέρνησης στο Πολιτικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ ενώ συνέχισε την συμμετοχή του στην κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Το 2022 εξελέγξει στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενώ στις Εθνικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Ν. Εύβοιας.

Αγαπάει τον εθελοντισμό έχοντας υπάρξει ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από μικρό παιδί έως πριν κάποια χρόνια.

Ευγενία Λιοπύρη- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Η Ευγενία Λιοπύρη έχει καταγωγή από τη Δροσιά και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Οράντεας στη Ρουμανία, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό άριστα.

Είναι Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ. Ψαχνών και στο Περιφερειακό Ιατρείο Στροπώνων.

Πραγματοποίησε την ειδικότητά της στο ΓΝΝ Χαλκίδας, την οποία ολοκλήρωσε στο Νοσοκομείο 417 ΝΙΜΙΤΣ, στην Αθήνα.

Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη ιατρός Μικροβιολόγος στο Κέντρο ΙΑΣΗ Αλιάρτου.

Τα τελευταία 5 χρόνια διατηρεί πλήρως εξοπλισμένο διαγνωστικό-μικροβιολογικό κέντρο στη Χαλκίδα με την επωνυμία «LIFECHECK» και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κανήθου.

Είναι πολύ καλή γνώστρια της Ρουμανικής, Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας και με πλούσια κοινωνική και εθελοντική δράση.

Είναι παντρεμένη με τον φυσικό-καθηγητή Κωνσταντίνο Ντάρλα και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

«Η μεγάλη αγάπη μου για την πόλη της Χαλκίδας σε συνδυασμό με την καθημερινή αλληλεπίδραση μου με τους πολίτες της με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά.

Όραμά μου και προσωπικός μου στόχος είναι η ανάπτυξη και η αναβάθμιση την πόλης μας σε όλους τους τομείς, μια πόλη που αποτελεί πηγή τουρισμού και διαθέτει πολλά αξιοποιήσιμα στοιχεία, Ήρθε η ώρα να δούμε νέα πρόσωπα με νέες σκέψεις, γνώσεις, θέληση και καθαρή στοχοθεσία.

Επιθυμία μου είναι να συμμετάσχω και εγώ ενεργά στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019 η Έλενα Βάκα και για αυτό και η υποψηφιότητά μου με την παράταξή της «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.»

Κωνσταντίνος Ι. Μίχος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Κωνσταντίνος Ι. Μίχος είναι 53 ετών και είναι υπάλληλος στον ΕΦΚΑ Χαλκίδας (ΟΑΕΕ -ΤΕΒΕ) από το 1994 έως σήμερα.

Τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας.

Διατέλεσε ποδοσφαιριστής στις ομάδες: Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ, Ν.ΑΡΤΑΚΗ και άλλες.

Έχει δύο γιους 20 και 14 ετών. Ο ένας είναι φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ και ο άλλος μαθητής στη Β/θμια εκπαίδευση.

«Ευχαριστώ πολύ την δήμαρχο ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ για την τιμή που μου έκανε με την πρόταση της να με συμπεριλάβει στον συνδυασμό της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όλοι μαζί για έναν ακόμα καλύτερο Δήμο!»

Αλέξανδρος Μάνος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Αλέξανδρος Μάνος γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Χαλκίδας.

Μέσω της εμπειρίας του ως πτυχιούχος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λαμία) Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πτυχιούχος Σχολής Ανωτέρας Γυμναστικής Ακαδημίας Σόφιας με ειδικότητα Bachelor Κινησιοθεραπείας, εξειδικευμένος στην Νευρολογική αποκατάσταση, εξειδικευμένος στην αποκατάσταση ασθενών μετά από καρδιακές παθήσεις (Πανεπιστήμιο ΕΚΠΑ ), αλλά και ως Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, επιθυμεί να εργαστεί για την εκπροσώπηση των πολιτών και την υλοποίηση αποτελεσματικών λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Χαλκίδα.

Χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική επικοινωνία και τις διαπραγματευτικές δεξιότητες τις οποίες έχει -εργάστηκε ως καθηγητής φυσικοθεραπείας σε ιδιωτικό ΙΙΕΚ της Χαλκίδας- την ικανότητα εργασίας σε ομάδα και συνεργασίας με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς-συμμετέχει ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε τοπικές θεατρικές ομάδες, ενώ ήταν και εθελοντής ως Clinical Assistant στα Special Olympics στην Αθήνα -υπάρχει ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και απαιτήσεις καθώς διατηρεί εργαστήριο Φυσικοθεραπείας στο κέντρο της Χαλκίδας και το σημαντικότερο, ως πατέρας δύο κοριτσιών, είναι προσηλωμένος στην προαγωγή του κοινοτικού συμφέροντος και της δικαιοσύνης.

Διακρίνεται για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους άλλους. Έχει υψηλή ηθική και σεβασμό προς την πολυμορφία και τις απόψεις των άλλων.

«Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε” με επικεφαλής την Έλενα Βάκα, με σκοπό να συμβάλω στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μου. Έχω έντονο ενδιαφέρον για τις κοινωνικές υποθέσεις, την αειφορία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»

Μαρία Γαβριήλ – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Είναι κόρη του αείμνηστου Γαβριήλ Γεωργίου, εκτιμητή ζημιών αυτοκινήτων και της Σοφίας Γαβριήλ, κτηματομεσίτριας, εκτιμήτριας ζημιών αυτοκινήτων και ιδιοκτήτριας δημόσιου επιβατικού ταξί.

Είναι απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στις Επιστήμες της Αγωγής και την Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια παρουσιάζοντας εκπαιδευτικές πρακτικές, είναι κάτοχος εξειδικεύσεων σε ποικίλες εκπαιδευτικές τεχνικές και επιμορφώνεται συνεχώς αναβαθμίζοντας και επικαιροποιώντας την ποιότητα της παρεχόμενων διδακτικών της προσεγγίσεων.

Η εργασιακή της εμπειρία εκτείνεται κυρίως από τα δημόσια ελληνικά σχολεία γενικής αγωγής έως και το 1ο Ειδικό δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, ενώ έχει διδάξει επανειλημμένα ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε δημόσιο και ιδιωτικό ΙΕΚ της πόλης το γνωστικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής. Εργάστηκε επιπλέον ως συνοδός στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στην Ελλάδα και ως Συνοδός ατόμων με προβλήματα όρασης από την Ελλάδα στην Aλαμπάμα Αμερικής στο διεθνές πρόγραμμα Space Camp for Interested Visually Impaired Students (SCIVIS) της NASA με υποτροφία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο τμήμα ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Λαμψάκου.

Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Σασσάνη, αξιωματικό εμπορικού ναυτικού και διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο/ Μπούρτζι.

«Η απόφασή μου να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά ενισχύεται από την αγάπη μου να μοιράζομαι τις γνώσεις και την εμπειρία μου για την εκπαίδευση των παιδιών και από το όραμα καλλιέργεια μίας συμπεριληπτικής κουλτούρας για όλους πέρα από διακρίσεις.»

Ευάγγελος Λυσαίος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Ανθηδώνας

Ο Ευάγγελος Λυσαίος γεννήθηκε και κατοικεί στη Δροσιά Χαλκίδας.

Είναι Πτυχιούχος Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό (intergrated master) στην «Γεωργία & Βελτίωσης Φυτών».

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών στις «Συναισθηματικές – Συγκινησιακές Δυναμικές και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου της Ρώμης και τελειόφοιτος του «Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)» της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε).

Από το 2006 έως το 2020 ήταν Στέλεχος της Αναπτυξιακής Ευβοίας Α.Ε (Εταιρεία OTA B΄ βαθμού της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, και νυν Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Στ. ΕΛΛΑΔΑΣ), ως Γεωτεχνικός/Γεωπόνος Μελετητής-Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων & Έργων (Ιδιωτικές-Δημόσιες Επενδύσεις).

Συμμετείχε ως Επιστημονικός Σύμβουλος Γεωπόνος – Μέλος Ομάδας Έργου, σε Αναπτυξιακά Προγράμματα – Μελέτες – Έργα – Σχέδια Δράσης κ.α, που εκπονούσε η Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ.

Από το 2020 είναι καθηγητής Γεωπόνος Ειδικής Αγωγής που υπηρετεί στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ευβοίας.

Είναι Πρόεδρος στον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό και Κολυμβητικό Όμιλο Δροσιάς (Α.Π.Κ.Ο. Δροσιάς).

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Ποδοσφαιρικού αθλητικού Σωματείου «Αστέρας Δροσιάς» τις διετίες 2013-2015 και 2015-2017. Επίσης την διετία 01/2017-01/2019 ήταν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς» Χαλκίδας Ν. Ευβοίας.

Είναι πατέρας της 15χρονής Βασιλικής – Ραφαηλίας Λυσαίου.

Μαρία Β. Κάλφα- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Ληλαντίων

Η Μαρία Β. Κάλφα ζει στη Χαλκίδα και είναι 47 ετών.

Εργάζεται στην εταιρία «Ευβοϊκή Ζύμη».

Είναι Πτυχιούχος Δημόσιου ΙΕΚ Φοροτεχνικός Γραφείου.

Είναι μέλος του ΔΣ και Ειδική Γραμματέας στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Ο.Δ.Κ.Ε

Είναι κομισάριος Α1.

Έχει δυο παιδιά, μια κόρη 20 χρονών και ένα γιο 14 χρονών.

Σωτηρία Βασιλείου- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Η Σωτηρία Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αφράτι.

Έχει τελειώσει Διοικητικό – Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων σε ΙΕΚ.

Από το 1999-2005 εργαζόταν ως Γραμματέας σε Χρηματιστηριακή Εταιρεία.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως Γραμματέας στο Κυνηγητικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Είναι παντρεμένη με τον Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Μαστροκώστα και διαμένει μόνιμα τα τελευταία 4 χρόνια στη Νεάπολη Χαλκίδας.

«Μετά ωρίμου σκέψεως και διάθεση για προσφορά, αποφάσισα να ενταχθώ στο δυναμικό της Δημάρχου Χαλκιδέων κας Έλενα Βάκα (Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε), ώστε να προσπαθήσω από τη μεριά μου με όλες τις δυνάμεις μου, φροντίζοντας κανένας Δημότης να νιώθει απαξιωμένος από τις δομές φιλοξενίες για (αστέγους – ηλικιωμένους – παιδιά κ.α.), κάνοντας τες καλύτερες και πιο φιλικές προς όλους . Τη δουλειά και την προσφορά μου στην πόλη μου και στους συμπολίτες μου, τη θεωρώ υποχρέωση μου.»

Αργύρης Δήμου- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Χαλκίδας

Ο Αργύρης Δήμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το 2003. Είναι γιος του Γιώργου Δήμου (Τοπογράφου Μηχανικού) και της Όλγας Σίδερη ( διακοσμήτριας – event planner).

Είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είναι υπεύθυνος στο τμήμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Καινοτομιών του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλος του Politics Society Κομοτηνής.

Είναι γραμματέας της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) στο Ν. Εύβοιας.

Από τα μαθητικά χρόνια συμμετείχε στις εθελοντικές δράσεις του σχολείου του και διετέλεσε πρέσβης του 1ου Λυκείου Χαλκίδας στην Ε.Ε.

Τον ενδιαφέρει ο Πολιτισμός τα Ήθη και τα Έθιμα του τόπου μας και είναι μέλος στο χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας

«Στόχος μου είναι να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι ώστε η Χαλκίδα να γίνει πρότυπο σύγχρονης πόλης και να δείξω ότι οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν τη δική τους φωνή. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά βάζοντας κάθε φορά υψηλούς και ρεαλιστικούς στόχους σεβόμενος κάθε συμπολίτη μου ξεχωριστά.»

Βασιλική Παράκατη- Υποψήφια Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Χαλκίδας

Η Βασιλική Παράκατη γεννήθηκε και ζει στη Χαλκίδα. Είναι 20 ετών και σπουδάζει Διοίκηση επιχειρήσεων & οργανισμών.

Είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα (σε βιομηχανία).

Έχει εργαστεί για δύο έτη στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς και είναι μέλος του Συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι» για 16 έτη.

Ασχολείται επίσης με τα κοινά, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

«Με συνεργεία και θέληση πάμε μπροστά!»

Αντώνης Ι. Σπανός- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Αντώνης Ι. Σπανός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα και είναι γιος του αείμνηστου Δημάρχου Χαλκιδέων και βουλευτή Ευβοίας Γιάννη Σπανού.

Κατέχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από την πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό στη διαχείριση έργων (Project Management) από το Πολυτεχνείο της Βαρκελώνης.

Η εργασιακή του εμπειρία εκτείνεται από χαμηλά σε τεχνικές εταιρείες έως στέλεχος σε εταιρεία ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος της Δημάρχου, υποστηρίζοντας το Τμήμα Εκτέλεσης Νέων Έργων και Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων.

Αγαπάει τον εθελοντισμό έχοντας υπηρετήσει για χρόνια το Σώμα Ελληνικού Προσκοπισμού.

«Έζησα την ομορφιά του αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα στο σπίτι μου, από τη στιγμή που γεννήθηκα. Έμαθα ότι η συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, είναι μια πράξη αγάπης και αυτοδιάθεσης, μια πράξη προσφοράς.

Συνεργάζομαι με την Έλενα Βάκα τα τελευταία χρόνια και γνωρίζω καλά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να φέρουμε τον καλλικρατικό Δήμο

Χαλκιδέων εκεί που του αξίζει. Μια προσπάθεια που αξίζει να συνεχιστεί. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, με υψηλούς και ρεαλιστικούς στόχους και με σεβασμό στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, μπορώ πλέον να κάνω πράξη όλα όσα έχω μέχρι σήμερα διδαχθεί και βιώσει.»

Δημήτρης Στενός- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

O Δημήτρης Στενός είναι 45 ετών, ιδιώτης ιατρός, σύζυγος και τρίτεκνος πατέρας.

Έχει ζήσει 9 χρόνια στο εξωτερικό, Τσεχία και Σουηδία, καθώς και 6 χρόνια σε Ιωάννινα και Χανιά.

Έχει πολυετή ενασχόληση σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 21ου Δημοτικού Χαλκίδας, ταμίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας και μέλος του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου.

Έχει πολυετή ενασχόληση με τον τουρισμό στην πόλη λόγω ιδιοκτησίας σε ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και είναι δημιουργός ή συμμετέχων σε ποικίλες δράσεις εθελοντισμού και κινήσεις πολιτών.

Ομιλεί 4 ξένες γλώσσες, ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και διακατέχεται από δέος για την φύση.

«Πιστεύω πως η Χαλκίδα έχει την δυνατότητα να παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους της, συνυφασμένη με την οικονομική της ευημερία και έχω τις ιδέες για να το πράξω. Πιστεύω πως πρέπει εμείς να γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε γύρω μας και για αυτό είμαι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Χαλκίδας. Στηρίζω την Δήμαρχο Έλενα Βάκα που γνωρίζει σε βάθος τον πολυδαίδαλο, διευρυμένο Δήμο Χαλκιδέων και ξέρω πως έχει την θέληση, την εργατικότητα και το σχέδιο για την επικείμενη αναβάθμιση του Δήμου της Χαλκίδας.»

Ευαγγελία Ορφανού- Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Η Ευαγγελία Ορφανού γεννήθηκε στη Χαλκίδα, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας από το 2014, ως μόνιμη υπάλληλος στην νοσηλευτική υπηρεσία, το τμήμα Ορθοπεδική-Ουρολογική Κλινική.

Έχει πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης, πτυχίο ΜΤΝΣ Χαλκίδας, πτυχίο Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΑΔΑ) Φυσικοθεραπείας και πτυχίο αγγλικών Toeic.

Έχει μια κόρη 20ετών, φοιτήτρια στο 3ο έτος του τμήματος λογοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αγαπημένες δραστηριότητες κολύμβηση και γυμναστική και η προσφορά στον άνθρωπο και τον τόπο.

«Σαν δημότης Χαλκίδας η Έλενα Βάκα κέρδισε την εμπιστοσύνη μου από την πρώτη στιγμή με την εργατικότητα, την μεθοδικότητα, το αίσθημα ευθύνης, την αγάπη για τον αθλητισμό και την αμεσότητα στην επίλυση προβλημάτων του

πολίτη. Κατάφερε να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, πάρα τις δυσκολίες της πανδημίας που μεσολάβησε και είναι πραγματικά τιμή μου να συμμετέχω σ αυτήν την ομάδα με πάθος, δυναμισμό και προσφορά στον άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, για έναν ακόμα καλύτερο Δήμο με ένα κοινό όραμα, για τον τόπο.»

Νικόλαος Πολίτης- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Νικόλαος Πολίτης μεγάλωσε στην Εύβοια, στην πόλη της Χαλκίδας.

Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Macerata στην Ιταλία.

Το έτος 2003 επέστρεψε στην Αθήνα έχοντας λάβει υποτροφία (Erasmus). Τελείωσε τις σπουδές του στην Ιταλία όπου και εργάσθηκε σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες. Το έτος 2008 επέστρεψε και αφού εκτέλεσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δικηγόρος στην Χαλκίδα, ασκώντας μάχιμη δικηγορία με εξειδίκευση στον τομέα του αστικού / τραπεζικού και ποινικού δικαίου.

Έχει καταφέρει να στηρίξει έμπρακτα τους συμπολίτες του με ακυρώσεις πλειστηριασμών, ρυθμίσεις υπέρογκων οφειλών και διάσωση της πρώτης κατοικίας τους.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Χαλκίδα με εξειδίκευση στον τομέα του αστικού /τραπεζικού και ποινικού δικαίου.

Το έτος 2014 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ενώ το 2017 ανέλαβε χρέη νομικού συμβούλου σε εθνικό πολιτικό φορέα.

Επίσης από το 2019 έως το 2021 εκτέλεσε χρέη τοπικού βοηθού στο Ευρωκοινοβούλιο, προσπαθώντας μέσα από κάθε μέσο να σταθεί δίπλα στην κοινωνία και τον πολίτη.

Ομιλεί Ιταλικά και Αγγλικά, ενώ τον ελεύθερο χρόνο του συμμετέχει σε εθελοντικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις.

Είναι παντρεμένος με τη Γερασιμούλα Στάμου.

«Η μεγάλη αγάπη για την πόλη μου με έκανε να αποφασίσω να ασχοληθώ με τα κοινά. Βλέποντας την Χαλκίδα να εξελίσσεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μπόρεσα να οραματιστώ τη συμβολή μου σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή που έχει ήδη ξεκινήσει.

Για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγαλόπνοο έργο χρειάζονται άνθρωποι δυναμικοί, με ηθικές αξίες, μαχητικοί, με ευαισθησία και όραμα. Για το λόγο αυτό η επιλογή μου να στηρίξω την Έλενα Βάκα και να γίνω μέλος της οικογένειας του «Αλλάζουμε» είναι μονόδρομος»

Κυριάκος(Κάκος)Τοκπασίδης- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Κυριάκος (Κάκος) Τοκπασίδης ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνος πωλήσεων στην ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Γ. ΙΚΕ, ως Ραδιοφωνικός Παραγωγός αλλά και ως υπεύθυνος διαφημιστικού τομέα

(Advertising Director) στον JUST RADIO 93.0 fm. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός ΤΕΙ Αθηνών, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στη Δ.Ε.Η. Παράρτημα Χαλκίδας στον υποτομέα Μελετών (Μεταφορά – Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας). Κατέχει Πιστοποιητικό Ελεγκτού Ι.Κ.Τ.Ε.Ο (ΤΕΙ Πειραιά) και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κατάρτισης: «Τεχνίτες Εγκαταστάσεων Διανομής Φυσικού Αερίου με Αγωγούς Αστικών Δικτύων». Είναι άριστος γνώστης πληροφορικής και μιλάει αγγλικά. Είναι κατασκευαστής και κάτοχος σελίδας στο Internet μουσικού περιεχομένου.

Είναι έγγαμος.

«Η αγάπη για την πόλη που μεγάλωσα και ζω και η αγάπη για τον πανέμορφο Δήμο μας, με οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχω στη δημοτική ομάδα της Έλενας Βάκα, του ανθρώπου που γνωρίζω καλά και εκτιμώ, της Δημάρχου που εμπιστεύομαι. Με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας, είμαι έτοιμος να δώσω ότι μου ζητηθεί για να φέρουμε τον Δήμο Χαλκιδέων, ακόμα πιο ψηλά και να τον επενδύσουμε με την καλύτερη αυτοδιοικητική μουσική.»

Κωνσταντίνος Γυφτονικολός-Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Κωνσταντίνος Γυφτονικολός γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην πόλη της Χαλκίδας.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το άθλημα του μπάσκετ. Ξεκίνησε στην ομάδα της ΑΓΕΧ όπου πήρε την πέμπτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και την τρίτη στο αντίστοιχο των εφήβων.

Εκτός από την ομάδα της ΑΓΕΧ έχει παίξει επίσης στις ομάδες του Ερμή Σχηματαρίου, της ΑΕΕ Παναγίτσας και της Κύμης, όπου υπήρξε και Team Manager της ομάδας για 2 χρόνια όταν αυτή αγωνιζόταν στην Α1.

Σήμερα είναι προπονητής στις ακαδημίες της ΑΓΕΧ και εργάζεται ως υπάλληλος στην ΔΕΥΑΧ.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μπρισιμίτζη και είναι πατέρας 5 παιδιών.

«Από μικρός έχω μάθει να αγωνίζομαι. Η συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί όρεξη, ομαδική προσπάθεια και πολλή δουλειά. Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019, συνεχίζεται και εγώ επιθυμώ να συμμετέχω ενεργά πλέον σε αυτήν.»

Χριστόδουλος Κύρου Τσάκαλος- Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Ο Χριστόδουλος Κύρου-Τσάκαλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Είναι γιος του Κωστάκη Κύρου, προϊσταμένου Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδος και της Παναγιώτας Τσακάλου, οικονομολόγου, και αδερφός της Ελένης Κύρου Τσακάλου, εικαστικού.

Η γιαγιά του, Ελένη Αφράτη, ήταν παλιά Χαλκιδέα και η οικογένειά της διατηρούσε τα Φροντιστήρια Αγγλικών Αφράτη.

Πήγε σχολείο στο 7ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Χαλκίδος.

Αποφοίτησε από την Κλασική Φιλολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έπειτα εισήχθη με κατατακτήριες στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου και αποφοίτησε εκ νέου σε 4 έτη.

Είναι κάτοχος 4 Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Επιστημών (ΜΔΕ) με τίτλο: 1) «Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), 2) ΜΔΕ «Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), 3) ΜΔΕ «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), όπου και έλαβε υποτροφία 100% κάλυψης των διδάκτρων και 4) ΜΔΕ στο «Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία» στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Εκτός της Ελληνικής, έχει και την Κυπριακή υπηκοότητα.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο, ως μέλος της Εθνικής Φρουράς και είναι δικηγόρος διορισμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Διατελεί: α) Πρόεδρος της Νεολαίας Κυπρίων Αθηνών (Ν.ΕΚΕ), β) Πρόεδρος της Νεολαίας Κυπρίων Ελλάδος (Ν.ΟΚΟΕ) και Αντιπρόεδρος στην Τριτοβάθμια Παγκόσμια Οργάνωση Αποδήμων Κυπρίων (NEPOMAΚ). Εκλέχθηκε, επί πλέον, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ).

Είναι μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων από το 2020 έως το 2023 και μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας για την αντιμετώπιση ζητημάτων ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Είναι τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας και ενεργό μέλος της ΔΗΜ.ΤΟ. Χαλκίδας.

Μαρία Βάθη-Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Αυλίδας

Η Μαρία Βάθη σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον Ελεύθερο Τύπο και ως project manager στον τομέα των διαφημιστικών κατασκευών.

Τα τελευταία χρόνια είναι ελεύθερη επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.

Την τετραετία 2019-2023 διατελεί Πρόεδρος της Κοινότητας Φάρου Αυλίδας.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Διακάκη και έχει δύο παιδιά.

Βαγγέλης Νταντής – Υποψήφιος σύμβουλος Δ. Κοινότητας Χαλκίδας

Ο Βαγγέλης Νταντής είναι αυτοκινητιστής στον κλάδο των Ταξί.

Εργάζεται για 22 χρόνια ενεργά ως οδηγός ταξί στην πόλη της Χαλκίδας, είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ταξί «Άγιος Χριστόφορος» και στο Συνεταιρισμό Ράδιο Ταξί «Εύριπος» τα τελευταία 4 χρόνια.

Έχει φοιτήσει στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο με ειδικότητα ηλεκτρονικού και σε ιδιωτική Σχολή Πληροφορικής με ειδικότητα στην μηχανογραφημένη λογιστική.

Έχει μαύρη ζώνη και ένα dan στο TAE-KWON-DO.

Είναι παντρεμένος με την Σοφία Ράπτη και έχει δυο παιδιά, τη Δήμητρα 7 ετών και τον Ευάγγελο Ιωάννη 1 έτους.

Παπαγεωργίου Σωτηρία-Υποψήφια σύμβουλος Δ. Κοινότητας Νέας Αρτάκης

Η Σωτηρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1982 και κατοικεί μόνιμα στη Νέα Αρτάκη.

Είναι απόφοιτη επαγγελματικής σχολής του τμήματος Οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων κι εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος λογιστηρίου από το 2000 ως και σήμερα.

Έχει διατελέσει:

• Πρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης (2017-2019).

• Πρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Αρτάκης (2021- σήμερα).

• Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης (2022- σήμερα).

• Μέλος Δ.Σ. Τριτέκνων Ευβοίας (2022- σήμερα).

Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες με θέματα υγείας, ψυχολογικής υποστήριξης, σχολές γονέων και περιβάλλοντος .

Είναι παντρεμένη με το Σπύρο Γούναρη κι έχει 3 κόρες, την Ιφιγένεια, την Ελένη και την Παναγιώτα.

«Η απόφαση μου για την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί το ενδιαφέρον μου για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της πόλης μας σε όλους τους τομείς με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του εκσυγχρονισμού της παιδείας.»