Εύβοια: Η τρύπα στο αυτοκίνητο τον έβαλε σε σκέψεις

ευβοια, τρυπα, αυτοκινητο

Μπήκε στο αυτοκίνητο του για να πάει στην δουλειά και είδε ότι δεν ξεκινούσε η μηχανή. Η τρύπα στο αυτοκίνητο ήταν η λύση στο πρόβλημα του.

Ο κάτοικος στην Εύβοια ήταν σίγουρος ότι δεν υπήρχε θέμα βενζίνης μιας και την προηγούμενη ημέρα είχε γεμίσει το ντεπόζιτο. Αυτό τον έβαλε σε σκέψεις και έψαχνε να βρει λύση.

Βγήκε έξω και άνοιξε το καπό να δει τι φταίει. Δεν κατάφερε να ανακαλύψει τον λόγο της ακινησίας του οχήματος του, μέχρι που έγινε λίγο πιο παρατηρητικός.

Δεν πίστευε στα μάτια του όταν πρόσεξε καλύτερα το αυτοκίνητο του και ιδιαίτερα την πίσω πλευρά.

Μάλιστα μύριζε και βενζίνη και δεν χρειάστηκε περισσότερο να καταλάβει ότι είχε πέσει θύμα κλοπής καυσίμου.

Μετά το φαινόμενο της αφαίρεσης καταλυτών σειρά έχει εκείνο της κλοπής υγρών καυσίμων από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο λόγος είναι ο προφανής και δεν είναι άλλος από τις υψηλές τιμές πώλησης του μαύρου χρυσού, οι οποίες καθιστούν τα καύσιμα που υπάρχουν στα ρεζερβουάρ των οχημάτων, μια εύκολη και εξαιρετικά αποδοτική λεία.

Φαινόμενα κλοπών βενζίνης από παρκαρισμένα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα εν μέσω και του «κύματος» ακρίβειας στην αγορά καυσίμων στον νομό μας.

“Πήγα να πάρω το αμάξι να πάω στη δουλειά και δεν είχα βενζίνη” είπε χαρακτηριστικά ένας παθών στο evianews.com.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι δράστες βάζουν στο στόχαστρο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και χρησιμοποιώντας σωληνάκια (γνωστά και ως «κλέφτες») «τραβούν» το καύσιμο από το ρεζερβουάρ. Άλλες φορές όμως που θέλουν να είναι πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί, κάνουν και τρύπα στο ρεζερβουάρ όπως έκαναν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Για την εν λόγω πρακτική μιλήσαμε με συνεργεία αυτοκινήτων και μας τόνισαν ότι συχνά έρχονται αντιμέτωποι με άτομα που καταφθάνουν στην επιχείρηση τους και τους κάνουν παράπονα.