Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι στην Εύβοια;

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα έχει μεγάλη συμμετοχή και από την Εύβοια και είναι ίσως η πλέον επιτυχημένη κίνηση από όλες όσες προηγήθηκαν, αφού εκτός από φθηνό χρήμα, ένα μέρος αυτής είναι… μη επιστρεπτέα.

Στις 30/11, ολοκληρώθηκε όπως προβλεπόταν η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον 4 κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στον οποίο συμμετείχαν 448.203 επιχειρήσεις. Ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ. ευρώ σε 319.835 επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τα επιδόματα να σας πούμε ότι την ίδια ώρα “τρέχει” το επίδομα θέρμανσης, το επίδομα τέκνων (σ.σ όπου θα πληρωθεί και η 6η δόση) και για τους άνεργους το επίδομα των 400 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ήδη δρομολογεί, τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Θα αφορά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2020 – Δεκεμβρίου 2020, ώστε να αποτυπώνεται ευκρινέστερα το εύρος της επίπτωσης της πανδημίας στον κύκλο εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται στο γεγονός ότι το μισό ποσό από αυτό που θα λάβουν επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και αγρότες μετά την διεύρυνση των δικαιούχων είναι δώρο, ενώ η πληρωμή θα είναι άμεση.

Η 5η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες με βάση τη μείωση του κύκλου εργασιών, η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20%. Το ποσό του πέμπτου κύκλου φθηνών κρατικών δανείων έχει προϋπολογιστεί στα 700 εκατ. ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται να αυξηθεί και να προσεγγίσει το 1 δις. ευρώ.