Έπεσε το facebook σήμερα: Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα;

Πότε
Πότε

Το Facebook «έπεσε» και αντιμετωπίζονται προβλήματα τόσο στην περιήγηση, όσο και στο chat, με τις συνομιλίες να μην ανοίγουν

Έπεσε το facebook σήμερα: Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα;
Έπεσε το facebook σήμερα: Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα;

Τι γίνεται με το facebook τελικά και γιατί έπεσε και δημιούργησε πρόβλημα;

Προβλήματα σύνδεσης εμφανίζουν το Facebook και το Instagram λίγο μετά τις 17:15 σε όλο τον κόσμο.

Οι χρήστες υπολογιστή και κινητού ξαφνικά «πετάχτηκαν» έξω από τους λογαριασμούς τους, ενώ σε κινητές συσκευές δεν ανανεώνεται η αρχική σελίδα και δεν αποστέλλονται τα μηνύματα στο Messenger.

Συγκεκριμένα, τα δύο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα είναι «πεσμένα»

Οι χρήστες αποσυνδέθηκαν αυτόματα σε Facebook και Messenger μη μπορώντας να επανασυνδεθούν, ενώ αντίστοιχα και στο Instagram δεν ανανεώνεται η ροή. Αντίστοιχα προβλήματα εμφανίζει και το Threads.

Τότε ξεκίνησε το χάος

Το Instagram όσο και το WhatsApp ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν – ταυτόχρονα με το Facebook – το ίδιο πρόβλημα. Όσοι επιχειρούσαν να συνδεθούν μέσω υπολογιστή, απλά έβλεπαν το μήνυμα «Site down», ενώ με τα τηλέφωνα αδυνατούσαν να δουν ενημερώσεις και νέα μηνύματα.

Ο λόγος για την αιτία του κρασαρίσματος δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Χιλιάδες χρήστες που προσπάθησαν να συνδεθούν στο Facebook αντιμετώπισαν το πρόβλημα να εμφανίζεται ένα μήνυμα ότι έχουν αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς τους.

Έπεσαν Facebook και Instagram – Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Κατά την προσπάθεια επανασύνδεσης, η εφαρμογή επιμένει ότι δεν αναγνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη, προκαλώντας πανικό σε πολλούς χρήστες που υποψιάζονται ότι έχουν υποστεί χάκερ.

Οι χρήστες του Instagram, το οποίο ανήκει στη μητρική εταιρεία Meta του Facebook, έχουν επίσης αναφέρει προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής.

«Έπεσαν» Facebook και Instagram: Μαζικές αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως

Μέχρι στιγμής, η Meta δεν έχει ανταποκριθεί σε ερωτήσεις για την κατάσταση.

Και τα δύο κοινωνικά δίκτυα της Meta, το Facebook και το Instagram, αντιμετώπισαν προβλήματα τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά ποτέ ταυτόχρονα.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκάλεσε αυτά τα προβλήματα, αλλά πολλοί χρήστες του Facebook και του Instagram αναζήτησαν αντίκρισμα στον ανταγωνιστικό κοινωνικό ιστότοπο, τον X (πρώην Twitter), για να εκφράσουν την αντίδρασή τους.