Επίδομα θέρμανσης 2024: Πόσο πετρέλαιο πρέπει να βάλω;

Μία ερώτηση και απάντηση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Επίδομα
Επίδομα θέρμανσης 2024

Πολλοί ρωτούν για το πόσο πετρέλαιο πρέπει να βάλουν για να πάρουν το συγκεκριμένο επίδομα. Η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της πλατφόρμας myΘέρμανση, για το επίδομα θέρμανσης, έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι για να πάρουν το επίδομα από το πετρέλαιο είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Το πόσο πετρέλαιο πρέπει να βάλουν για το επίδομα δεν είναι συγκεκριμένο και υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού του επιδόματος.

Σε κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα για αγορές πετρελαίου 350 ευρώ. Αυτό πολλαπλασιαζεται με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, και προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Με αυτή την εξίσωση μπορείς να δεις πόσο πετρέλαιο πρέπει να βάλεις για να πάρεις το επίδομα.

Επίδομα θέρμανσης: Πόσα χρήματα δικαιούστε – Πως γίνεται ο υπολογισμός;

Επίδομα θέρμανσης: Ποιο είναι το ποσό που σας αναλογεί και πώς πραγματοποιείται ο υπολογισμός του;

Για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες που παρέχουν οι δήμοι και οι οικισμοί στην Ελληνική Επικράτεια.

Αυτές οι πληροφορίες παρουσιάζονται στο Παράρτημα, το οποίο συνοδεύει το παρόν έγγραφο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του. Ο υπολογισμός των βαθμοημερών προσφέρει έναν δείκτη για το κλίμα μιας περιοχής, χρησιμοποιώντας τον ως βάση για τον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της αναγκαίας ενέργειας για τη θέρμανσή του.

Κάθε δικαιούχος λαμβάνει επίδομα για αγορά καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 350 ευρώ, πολλαπλασιασμένο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό όπου βρίσκεται η κύρια κατοικία, όπως καθορίζεται στο Παράρτημα της απόφασης. Προστίθεται επίσης 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Το ποσό αυτό δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 100 ευρώ ή περισσότερο από 800 ευρώ.

Λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε οικισμούς με συντελεστή επιδότησης ίσο ή μεγαλύτερο της μονάδας (1), το ποσό του επιδόματος αυξάνεται κατά 25%. Το αυξημένο ποσό δεν μπορεί να υπερβεί τα 1000 ευρώ.