Σε αυτόν τον κρυμμένο παράδεισο της Εύβοιας δεν θα βρεις κύμα σήμερα

Αν ανοίξεις τα μάτια σου, σίγουρα θα νομίσεις ότι είσαι σε ένα παράδεισο βλέποντας την παραλία Θαψά

Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία το μυαλό μας ταξιδεύει σε εξωτικές παραλίες στην Εύβοια. Οι απαιτήσεις για δουλειά ακούγονται απλώς σαν μια όχληση στο βάθος.

Yπάρχουν προορισμοί, σε όχι πολύ μακρινή απόσταση από την Αττική, οι οποίοι συνδυάζουν τις εκπληκτικές θάλασσες με το απαράμιλλο φυσικό τοπίο και δεν χρειάζεται να μπεις σε καράβι ή αεροπλάνο για να φτάσεις σε αυτούς.

Οι πόλεις ερημώνουν. Ακόμα και οι κοντινές ανάσες δροσιάς έχουν αδειάσει. Οι περισσότεροι έχουν βρει το δικό τους καταφύγιο στις πλαζ όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ του open:

Είναι από τις στιγμές που δεν θέλουμε κανένας να μας διακόψει και ανοίγουμε την πόρτα στο μυαλό μας για να έρθουν τα όνειρα και να ξεχαστούμε για τα επόμενα λεπτά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να καθόμαστε άλλο στο γραφείο. Πάμε στο σπίτι, γεμίζουμε τον σάκο με τα απαραίτητα για την παραλία, βάζουμε κάτω από την μασχάλη την ομπρέλα και φεύγουμε για παραλίες εξωτικές με γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άμμο.

Εξωτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά

Η λύση ονομάζεται Θαψά και είναι μόλις δύο ώρες μακριά από τη Χαλκίδα. Οι φίλοι μας οι Αθηναίοι θα χρειαστούν μία ώρα παραπάνω.

Με το αυτοκίνητο, αφού θα φτάσετε στη Χαλκίδα, θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες για Κύμη. Είναι εύκολη διαδρομή και δεν θα μπερδευτείς καθόλου. Με το που φτάσεις στην Κύμη (σ.σ ύστερα από δύο ώρες), θα ακολουθήσεις τον δρόμο για Μετόχι. Ο δρόμος είναι άσφαλτος μέχρι που θα δεις την ταμπέλα που γράφει Θαψά και Τσίλαρο.

Από εκεί και πέρα για να φτάσετε μέχρι την παραλία θα κάνετε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων δύσκολου χωματόδρωμου.

Ένα παραμυθένιο τοπίο που ναι, θα το βρεις στην Εύβοια. Μία παραμυθένια φωτογραφία γεμάτη από αναμνήσεις που ξεχύνονται σαν τις αναθυμιάσεις.

Μία από τις εξωτικές παραλίες στην Εύβοια [Δείτε την φωτογραφία]

Θαψά παραλία στην Εύβοια
Μία από τις εξωτικές παραλίες στην Εύβοια, είναι τα Θαψά. Η φωτογραφία ανήκει στην σελίδα adventure evia στο facebook

Δες τον χάρτη για την παραλία Θαψά στην Εύβοια