Ποια καταστήματα ΕΛΤΑ κλείνουν στην Εύβοια;

Ποια καταστήματα ΕΛΤΑ φημολογείται ότι κλείνουν στην Εύβοια;

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, σχεδιάζεται να κλείσουν τα μισά και να παραμείνουν τα 8. Τα περιφερικά καταστήματα που φημολογείται ότι θα κλείσουν στην Εύβοια είναι στο Μαρμάρι, στα Νέα Στύρα, στο Αυλωνάρι, στην Αμάρυνθο, στο Βασιλικό, στα Λουτρά, στο Μαντούδι και στα Ψαχνά ή στην Νέα Αρτάκη.

Σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου του βουλευτή, στην περιφερειακή Ενότητα της Ευβοίας το 2018 υπήρχαν 92 εργαζόμενοι, ενώ σήμερα είναι 70 και από αυτούς οι 9 θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό. Από τα 16 περιφερικά καταστήματα της Εύβοιας τα 13, που είχαν από 2 έως 4 τομείς διανομής, τροποποιούνται σε μονοπρόσωπα με τεράστιο τομέα αγροτικού δρομολογίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου στην βουλή.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αποστόλου, όλες αυτές οι ενέργειες απαξιώνουν τη λειτουργία των ΕΛΤΑ και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του έργου του και με την κατάργηση των 8 περιφερειακών καταστημάτων της Εύβοιας οι ταχυδρόμοι δεν θα εξυπηρετούν τους Δήμους με όλα τα χωριά που εντάσσονται σε αυτούς , γιατί δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε όλα τα χωριά, ούτε μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος ρωτά το αρμόδιο υπουργείο γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις στους κατοίκους της Εύβοιας από τη μείωση των περιφερειακών καταστημάτων και τι τελικά επιφυλάσσεται για το μέλλον των εργαζομένων των ΕΛΤΑ