Εκκλησίες Μεγάλη Εβδομάδα: Πως θα λειτουργήσουν;

Ανάσταση στις πλατείες και στους χώρους έξω από τους ναούς με σύμμαχο τον καλό καιρό, περιέχει μεταξύ άλλων η πρόταση της Εκκλησίας, για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα 2021.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις προτάσεις της για τη λειτουργία όλων των ιερών ναών και των ιερών μονών, για την λειτουργία την Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό που προτείνει είναι να μπορεί να παραβρεθεί ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Μπορεί η πρόταση αυτή να διαφέρει από την ισχύουσα κυβερνητική γραμμή για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα ωστόσο επισημαίνεται ότι οι ναοί έχουν μεγαλύτερο ύψος και καλύτερο εξαερισμό. Μάλιστα σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά θα μπορούν να βρεθούν 100 άτομα σε μεγάλους ναούς.

Η Ιερά Σύνοδος, ζητά το πράσινο φως και για «αξιοποίηση» των χώρων γύρω από τους ιερούς ναούς μιας και με σύμμαχο τον καλό καιρό μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Προτείνεται επίσης η αποκαθήλωση το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά και η περιφορά του Επιταφίου να γίνει έξω από τους ιερούς ναούς.