Εύβοια: Ποιοι βγαίνουν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή

δημαρχοι απο την πρωτη κυριακη, ευβοια

Με την περιφέρεια να μένει για άλλη μια θητεία στον Φάνη Σπανό, το ενδιαφέρον στρέφεται στους Δήμους της Εύβοιας – Το ερώτημα είναι ποιοι βγαίνουν Δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή.

Αυτή την ώρα να σας πούμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει πανηγυρισμοί σε αρκετούς δήμους στην Εύβοια. Υπάρχουν όμως περιοχές όπου η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται σε θρίλερ.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα σας παρουσιάσουμε ποιοι δήμοι ξεκαθάρισαν από την πρώτη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Από νωρίς το βράδυ φαίνονταν ποιοι δήμοι στην Εύβοια είχαν ξεκαθαρίσει από την πρώτη Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας συνδυασμός εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή σε περίπτωση που συγκεντρώσει πάνω από το 43%. Υπήρχαν δήμοι που από την πρώτη στιγμή φαίνονταν ποιος είχε το προβάδισμα.

Σε ποιους δήμους δεν θα στηθούν οι δεύτερες κάλπες;

Στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, εκλογές δεν θα έχουμε την δεύτερη Κυριακή. Από νωρίς το βράδυ εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Νίκος Μπαράκος.

Το ίδιο ισχύει και για την Νότια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα για τον Δήμο Καρύστου. Εκεί για άλλη μια πενταετία βγήκε δήμαρχος ο Λευτέρης Ραβιόλος.

Στο άλλο άκρο της Εύβοιας, στην Βόρεια Εύβοια, έχουμε δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα έχουμε επανεκλογή του δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού. Για άλλη μια πενταετία, δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Κοντζιάς.

Η ίδια κατάσταση και στον Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Εκεί εκλέχθηκε για άλλη μια φορά ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων δεν θα υπάρχουν κάλπες για την δεύτερη Κυριακή. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Γιώργος Ψαθάς από ότι φαίνεται ξαναβγαίνει δήμαρχος.

Ποιοι δήμοι πάνε για δεύτερη Κυριακή;

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Δήμος Σκύρου θα έχει δεύτερες κάλπες στο νησί. Ο πρώτος συνδυασμός δεν έχει περάσει πάνω από το 40%.

Στις τρεις τα ξημερώματα ξεκαθάρισε το τοπίο στον Δήμο Χαλκιδέων μιας και πήρε το 43% η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Το ίδιο δεν συνέβη για τον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου όπου παρόλο που ο Νίκος Γουρνής φλέρταρε αρχικά με το 45%, πάει για την δεύτερη Κυριακή.