Πως θα διώξετε μία κατσαρίδα στην Εύβοια

Οι κατσαρίδες, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org,  είναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: τα Βλαττοειδή (Blattodea, Blattaria). Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων

Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που ταξινομούνται σε 6 βασικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται επί 150 είδη, στην Ελλάδα είκοσι.

Καταπολέμηση

Μερικά είδη ζουν σε σπίτια και είναι πιθανοί φορείς ασθενειών. Αλλοιώνουν τα τρόφιμα και μπορούν να διαδίδουν παθογόνους οργανισμούς. Επίσης μπορούν να προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Η καταπολέμηση τους από τον άνθρωπο γίνεται συνήθως με τη χρήση εντομοκτόνων, ωστόσο συχνά αναπτύσσουν ανοσία ενάντια στα χημικά.

Εξολοθρεύστε τις κατσαρίδες χωρίς φάρμακο
Αν επιμένουν να εμφανίζονται, τότε δεν σας απομένει παρά να κηρύξετε τον πόλεμο. Ακολουθούν 6 φυσικά όπλα που θα σας βοηθήσουν να κατατροπώσετε τον εχθρό.

1. Βράστε πατάτες και αβγά. Λιώστε τα και ανακατέψτε τα με βόρακα (θα το βρείτε στο φαρμακείο). Πλάστε το μείγμα σε μπαλάκια τα οποία θα τοποθετήσετε εκεί που τις έχετε δει να τριγυρίζουν. Ανανεώστε το μείγμα ύστερα από 6 μήνες.

2. Αναμείξτε ίσες ποσότητες βόρακα και ζάχαρης και στα σημεία που κυκλοφορούν. Προσοχή: Κρατήστε το μείγμα μακριά από παιδιά ή κατοικίδια ζώα!

3. Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες. Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ίσες ποσότητες και αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο στα σημεία που κυκλοφορούν.

4. Μόλις τις δείτε, ψεκάστε τις με σαπουνόνερο που τις εξουδετερώνει.

5. Χρησιμοποιήστε φωτιστικό οινόπνευμα (μπλε) ή οινόπνευμα με γλυκερίνη και ψεκάστε τις επί τόπου. Το οινόπνευμα (και ειδικά το φωτιστικό) είναι ιδιαίτερα τοξικό για τα έντομα.