Δροσιά Χαλκίδας: Στην βάρκα είχαν κρύψει τον θησαυρό! [Φωτογραφία]

Μέσα σε κουβάδες είχαν βάλει τον θησαυρό που βρήκαν στην θάλασσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν θησαυρό στην θάλασσα. Μπορεί η εικόνα του να μην σε προκαλεί να το δοκιμάσεις όμως το «αγγούρι της θάλασσας» στοιχίζει μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό! Μιλάμε για πολλά λεφτά.

Ο ψωλιάγκος ή ολοθούριο -όπως ονομάζεται επιστημονικά- κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε πολύ χρυσάφι. Τις τελευταίες ημέρες πάντως αρκετοί συμπολίτες μας, ψάχνουν για αυτόν τον θησαυρό στην θάλασσα.

Ο λόγος του είναι απλός: Οι Κινέζοι το θεωρούν έναν εκλεκτό μεζέ και τα ακριβά εστιατόρια της Ασίας πληρώνουν αδρά για να το έχουν στο μενού τους.

Συνήθως, τα «αγγούρια της θάλασσας» προσφέρονται αποξηραμένα σε ξύλινες συσκευασίες πολυτελείας σε κινεζικά ντελικατέσεν.

Δύο σάκοι και ένας κουβάς με αλιεύματα του είδους ολοθούριου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τα στελέχη της Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 22 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, εντοπίστηκε από τους λιμενικούς, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μηνά Χαλκίδας, πνευστό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες να ποντίζουν στη θάλασσα άγνωστα αντικείμενα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο πνευστό σκάφος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αυτόνομες καταδυτικές συσκευές και δύο ρυθμιστές πίεσης, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο σημείο που νωρίτερα εθεάθησαν να ποντίζουν αντικείμενα, βρέθηκαν οι δύο προαναφερόμενοι σάκοι καθώς και ο κουβάς με τα αλιεύματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα στο σύνολό τους ζωντανά, ρίχτηκαν στη θάλασσα.

Επιπροσθέτως, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει εκατόν πενήντα (150) άτομα δολώματα του είδους “ολοθούριο”, είδος παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Τέλος, στην περιοχή Μπουρτζίου Ν. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει τριάντα τρία (33) άτομα δολώματα του είδους “ΜΑΝΑ”, είδος απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα ποντίστηκαν στη θάλασσα.

Ο ψωλιάγκος ή ολοθούριο -όπως ονομάζεται επιστημονικά- κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε πολύ χρυσάφι.