Δημοτική αστυνομία προκήρυξη 2022: Πότε ξεκινά;

Έρχονται πάνω 1.200 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την δημοτική αστυνομία

Πάνω από 1.200 προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, έρχονται στην Δημοτική Αστυνομία ειδικά στις μεγάλες πόλεις, όπως και στη Χαλκίδα.

Ακούγεται ότι αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο. Μάλιστα, σχεδιάζεται οι δήμοι να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την έκταση και τον πληθυσμό τους. Έτσι, ανάλογα με την κατηγορία του δήμου θα ανατίθεται και η άσκηση κατηγοριών αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία.

Εκτός από τα αντικειμενικά κριτήρια ή μόρια, υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί. Θα παίζουν ρόλο τα όρια ηλικίας, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, τα 30 για προσλήψεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τα 26 για όλους τους υπόλοιπους.

Επανέρχεται η δημοτική αστυνομία
Επανέρχεται η δημοτική αστυνομία

Θα υπάρχουν όρια στο ύψος. Οι γυναίκες προβλέπεται να έχουν ανάστημα, τουλάχιστον 1,67 μ., ενώ οι άνδρες, τουλάχιστον 1,70 μέτρα.

Πλέον, με τις αλλαγές το σύστημα πρόσληψης θα ενταχθεί στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Προβλέπεται να διεξαχθεί πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός και θα αφορά στην εξέταση γνώσεων, στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Θα έχει δομημένη συνέντευξη, καθώς και πρόσθετες διαγωνιστικές διαδικασίες.