Δείτε τι υπάρχει πάνω από ένα χωριό στην Εύβοια! [Φωτογραφία]

Σχηματίζεται τις πρωινές ώρες και πραγματικά μας άφησε άφωνους όταν το είδαμε για πρώτη φορά.

Όσοι δουν την παρακάτω φωτογραφία θα νομίζουν ότι έχει πιάσει φωτιά σε αυτό το χωριό.

Αν το παρατηρούσαμε καλύτερα ίσως να καταλαβαίναμε τι είχε συμβεί και θα διώξουμε το άγχος, χωρίς να πάει το μυαλό μας στο κακό.

Να σας πούμε ότι δεν συνέβη μια φορά αλλά είναι συχνό φαινόμενο και υπάρχει και λόγος για αυτό. Υπάρχει εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. Συμβαίνει όταν το πρωί έχει χαμηλές θερμοκρασίες και κατά το πρωινό είναι υψηλές.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, το θερμόμετρο άγγιζε και τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ το βράδυ έπεφτε στους 15! Όλα αυτά τα κάνει η υγρασία στο χωριό Μανδράκι ή Μαντράκι.

Έτσι, πάθαμε πλάκα με αυτή την εικόνα που είδαμε πάνω από το χωριό. Σαν να έχουν κέφι τα σύννεφα και να παίζουν στον ουρανό.

Ένα πυκνό πέπλο ομίχλης που κάθεται πάνω από το χωριό. Άλλοι το παρομοιάζουν με θάλασσα. Όπως και να έχει, το φαινόμενο είναι εκπληκτικό.

Που βρίσκεται το χωριό Μανδράκι

Το χωριό Μαντράκι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το Αυλωνάρι.

Ο οικισμός Συκιές με 381 κατοίκους, λέγεται και «Μανδράκι», από τα μαντριά που είχαν οι κτηνοτρόφοι του οικισμού της Αχλαδερής.

Το Μανδράκι, είναι χωριό του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 346 κατοίκους. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο 100 μ.

Το Μανδράκι πήρε αυτό το όνομα γιατί στο παρελθόν εκεί βρίσκονταν τα μαντριά των κτηνοτρόφων. Αναγνωρίστηκε ως οικισμός το 1928, και προσαρτήθηκε στην κοινότητα Αχλαδερής. Το 1988 ορίστηκε έδρα της κοινότητας Αχλαδερής.