Δημοτικές εκλογές 2023 στην Εύβοια: Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

δημοτικεσ εκλογεσ 2023, ευβοια

Οι κάλπες κλείνουν και έρχονται τα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές και περιφερειακές εκλογές στην Εύβοια το 2023 – Τι ώρα θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα;

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αναδεικνύονται με την ψήφο των πολιτών οι νέες δημοτικές αρχές στην Εύβοια. Αργά το βράδυ της Κυριακής 8 Οκτωβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των δήμων της χώρας θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και οι επαναληπτικές, σε όποιους δήμους απαιτηθεί, την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Συνήθως μέχρι τις 11 το βράδυ θα έχουν τα αποτελέσματα στους περισσότερους δήμους της Εύβοιας.

Δείτε τι αλλάζει σε αυτές τις δημοτικές εκλογές του 2023

Πρώτα από όλα νικητής, των εκλογών είναι ο συνδυασμός που στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 43%.

Πενταετής θα είναι η θητεία των αυτοδιοικητικών αρχών, όπως ακριβώς ίσχυσε μεταξύ 2014 και 2019.

Επίσης, καταργείται η ξεχωριστή κάλπη που χρησιμοποιήθηκε, για μία και μοναδική φορά, στις εκλογές του 2019 για την εκλογή κοινοτικών συμβουλίων.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα επίσημα αποτελέσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 στην Εύβοια.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές 2023

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές 2023

Δείτε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2019 στην Εύβοια

Παρακάτω θα δείτε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2023 στην Εύβοια. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε Δήμο Χαλκιδέων, Ερέτριας – Αμαρύνθου, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου, Σκύρου, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Ιστιαίας – Αιδηψού, Διρφύων – Μεσσαπίων.