Κάθε πότε παίζει η σειρά Φαμαγκούστα στο Mega

Τι σημαίνει η λέξη Φαμαγούστα της νέας δραματικής σειράς του Mega – Κάθε πότε παίζει και ποιοι είναι οι ηθοποιοί

Φαμαγκούστα (Famagusta) σειρά: Κάθε πότε παίζει
Κάθε πότε παίζει

Κάθε πότε παίζει η σειρά Φαμαγκούστα και ποιοι είναι οι ηθοποιοί;

Η σειρά “Φαμαγκούστα” έχει κατακτήσει τις καρδιές των θεατών, αφήνοντας τους να ανακαλύψουν την ιστορία της Κύπρου μέσα από τα μάτια των οικογενειών Σέκερη και Κούρτη.

Πολλοί, όμως, αναρωτιούνται για τη συχνότητα προβολής και τους ηθοποιούς που δίνουν ζωή στη σειρά.

Η σύνδεση με την Αμμόχωστο:

Η λέξη “Φαμαγκούστα” αποτελεί την λατινική ονομασία της πόλης Αμμόχωστος, που σημαίνει κυριολεκτικά “η πόλη που χάνεται στην άμμο”.

Η Αμμόχωστος έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία της Κύπρου, όντας παγκοσμίως γνωστό τουριστικό θέρετρο από το 1960 έως το 1974.

Οι Δημιουργοί:

Η σειρά υπογράφεται από τον τριπλό συνδυασμό των δημιουργών Αντρέα Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, και Κούλλη Νικολάου, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη στα κρίσιμα γεγονότα του 1974.

Στο καστ βρίσκονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και νεότεροι ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ο Γρηγόρης Βαλτινός υποδύεται τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, ενώ άλλοι βασικοί πρωταγωνιστές περιλαμβάνουν τους Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη, Χρήστο Δούλη, και πολλούς άλλους.

Πότε παίζει:

Η σειρά προβάλλεται κάθε Κυριακή, προσφέροντας στους θεατές μια εβδομαδιαία δόση συναρπαστικών επεισοδίων που αναδεικνύουν τα γεγονότα του παρελθόντος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χαρακτήρες της σειράς.

Η “Φαμαγκούστα” αποτελεί έναν συναρπαστικό συνδυασμό της δράματος, της ιστορίας και της τέχνης, κερδίζοντας το κοινό με την ποιότητα της παραγωγής και τις συναρπαστικές ερμηνείες των ηθοποιών. Κάθε επεισόδιο ανοίγει ένα παράθυρο στο παρελθόν, αφήνοντας τους θεατές να εμβαθύνουν στην πλούσια ιστορία της Κύπρου και να συνδεθούν με τους χαρακτήρες που ζουν αυτή την συγκλονιστική εμπειρία.

Κάθε πότε παίζει η σειρά Φαμαγκούστα και ποιοι οι ηθοποιοί;

Η σειρά παίζει στην τηλεόραση κάθε Κυριακή.

Φαμαγκούστα (Famagusta) σειρά: Κάθε πότε παίζει
Φαμαγκούστα (Famagusta) σειρά: Κάθε πότε παίζει

Πρωταγωνιστές της είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και νεότεροι ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Συγκεκριμένα, το βασικό καστ αποτελείται από τους Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη, Χρήστο Δούλη, Αντρέα Γεωργίου, Γιώργο Ζένιο, Γρηγόρη Βαλτινό, Αιμιλία Υψηλάντη, Στέφανπ Μιχαήλ, Σοφία Παυλίδου, Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλή Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλη Κακουριώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Αντωνίρυ, Γρηγόρη Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκή, Ανδρέα Χρυσάνθου, Χριστίνα Σωτηρίου και τα παιδιά Άγγελο Γεωργίου και Αντρέα Χριστοδούλου, ενώ στο πρώτο επεισόδιο παίρνει μέρος και η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Η μεγάλη παραγωγή επιστρέφει με 8 νέα επεισόδια και φωτίζει τις ανθρώπινες ιστορίες των Ελληνοκυπρίων μετά το καλοκαίρι του ’74. Οι συντελεστές της σειράς «Famagusta» φέρνουν στη μικρή οθόνη τις δύσκολες ημέρες μετά το τέλος του πολέμου που βρήκαν χιλιάδες ανθρώπους, πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.