Κακοκαιρία «Daniel»: Βγήκε 112 για την Εύβοια

καμπανακι, ευβοια

Η Εύβοια είναι από τις περιοχές που κινδυνεύσουν περισσότερο από την κακοκαιρία που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τους ενισχυμένους ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Οι καλοκαιρινές μπόρες είναι και οι πιο επικίνδυνες στην Εύβοια.

Δεν ξεχνάμε την πλημμύρα που είχαμε πριν από τρία χρόνια στο Μπούρτζι.

Έτσι λοιπόν εδώ και ώρες υπάρχει καμπανάκι από τους μετεωρολόγους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια.

Θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες και αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα από τις 22:00 και μετά.

Προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα στέλνει η Πολιτική Προστασία μέσω μηνυμάτων 112 που αφορούν την Εύβοια.

Ειδικότερα, συστήνεται στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω των πολύωρων ισχυρών βροχοπτώσεων. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από τις 22:00 και μετά.

Στο δελτίο αναφέρεται ότι η κακοκαιρία που θα πλήξει μεγάλο μέρος και της Εύβοιας.

Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα και θα έχει διάρκεια δύο μέρες. Θα υπάρξει αυξημένος κίνδυνος για πολύ ισχυρές καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων αυτών.

Από τις προμεσημβρινές ώρες θα κάνει την εμφάνιση του στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από το απόγευμα θα έρθει στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια.

Η κακοκαιρία θα μείνει για 48 ώρες στην Εύβοια.

Την Τετάρτη 6-9-2023, στη βόρεια Εύβοια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 4-9-2023 έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023.

Από τη Δευτέρα 4-9-2023 η θερμοκρασία στην Εύβοια, θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.