Προσοχή σε νέα απάτη που έχει κάνει την εμφάνιση της και στην Εύβοια!

Μια νέα απάτη έκανε την εμφάνιση της στην Εύβοια και χρειάζεται μεγάλη προσοχή

απατη, ευβοια

Η μεγάλη κακοκαιρία Daniel που πέρασε και από την Εύβοια, μπορεί να πέρασε αλλά φέρνει και άλλα προβλήματα όπως μια νεόφερτη απάτη.

Τις τελευταίες ημέρες, άγνωστοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους.

Υπήρχαν αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις τόσο σε Νότια όσο και Βόρεια Εύβοια.

Αυτό εκμεταλλεύονται αετονύχηδες που επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες.

Προσποιούνται δήθεν τους λογιστές και λένε στα θύματα τους ότι πρέπει να κάνουν αίτηση για να πάρουν αποζημιώσεις.

Πολλές φορές, βάζουν στο στόμα τους και την πλατφόρμα arogi.gov.gr για να γίνουν πιο πειστικοί στην απάτη τους και στην Εύβοια.

Προσποιούνται τους υπαλλήλους τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr. Επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.

Η απάτη βρίσκεται στο link που στέλνουν και οδηγεί σε κακόβουλες σελίδες.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες όπως αυτές των τραπεζών και από εκεί υποκλέπτουν τους κωδικούς της εισόδου στους λογαρισμούς των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, την προσοχή του συναλλακτικού κοινού εφιστά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Τους καλεί να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτετε ποτέ τους κωδικούς σας στο e-Βanking / Mobile App ή τα στοιχεία της κάρτας σου ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP), προειδοποιεί η Ένωση.