Αλιβέρι: Έβγαλε δύο τσουβάλια γεμάτα με θησαυρό!

αλιβερι, δυο τσουβαλια, θησαυρο

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης 20.04.2023 στο Αλιβέρι. Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας κάτοικος της περιοχής που έπεσε μέσα στη θάλασσα.

Λίγο αργότερα είχε μέσα σε δύο τσουβάλια έναν θησαυρό. Έναν θησαυρό στο Αλιβέρι που αργότερα του έφερε μπελάδες.

Πολλοί αναρωτιούνται για το ποιος ήταν ο θησαυρός που του έφερε μπελάδες. Πρόκειται για τον ολοθούριο που θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μπορεί η όψη του να μην σας προκαλεί να το δοκιμάσετε όμως, στοιχίζει μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό! Ο ολοθούριο -όπως ονομάζεται επιστημονικά- κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι. Ο λόγος του είναι απλός: Οι Κινέζοι το θεωρούν έναν εκλεκτό μεζέ και τα ακριβά εστιατόρια της Ασίας πληρώνουν αδρά για να το έχουν στο μενού τους.

Σίγουρα αν θα γύριζε τον χρόνο πίσω, θα μετάνιωνε που επέλεξε να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα. Θα μετάνιωνε όχι μόνο για την ώρα που μπήκε μέσα στη θάλασσα αλλά και για την πράξη του.

Κατά την διάρκεια του αλιευτικού ελέγχου είχε αλιεύσει 120 άτομα του είδους ολοθούριο και τα είχε βάλει σε δύο τσουβάλια. Πρόκειται για έναν θησαυρό της θάλασσας ο οποίος είναι απαγορευμένος για την ερασιτεχνική αλιεία.

αλιβερι, δυο τσουβαλια, θησαυρο

Από το λιμενικό στο Αλιβέρι, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ ο ολοθούριο, επαναποντίστηκε στη θάλασσα.