Εύβοια: Πότε θα είναι έτοιμη η δημοτική αγορά της Χαλκίδας;

Πότε θα είναι έτοιμη η δημοτική αγορά της Χαλκίδας

Δείτε πότε θα είναι έτοιμη η δημοτική αγορά στη Χαλκίδα – Δείτε καρέ-καρέ όλες τις εργασίες από το 2022 μέχρι και σήμερα

Το πότε αρχίζει και θα ανοίξει η δημοτική αγορά της Χαλκίδας είναι ένα ερώτημα που ακούγεται τα τελευταία χρόνια στην Εύβοια.

Το να μετατραπεί η “κατεστραμμένη” δημοτική αγορά σε σύγχρονα κτίρια ήταν ένας πόθος δεκαετιών που τα τελευταία χρόνια θα γίνει πραγματικότητα.

Πολύ επίκαιρο είναι τους τελευταίους μήνες το θέμα με την δημοτική αγορά στη Χαλκίδα.

Η δημοτική αγορά στη Χαλκίδα θα είναι μια ανάσα πνοής για τον τουρισμό και ακόμα ένα σημείο για να κάνει κάποιος την βόλτα του και να ψωνίσει.

Όπως έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, η Χαλκίδα γίνεται Ερμού από τον πολύ κόσμο. Δείτε το βίντεο:

Πολλοί ρωτούν τι συμβαίνει με τις εργασίες και πότε ξεκινά η λειτουργία της.

Για το πότε θα είναι έτοιμη δεν έχουμε ξεκάθαρη άποψη. Πάντως οι εργασίες γίνονται και αυτό έχει σημασία.

Όσον αφορά τις εργασίες για τη δημοτική αγορά στη Χαλκίδα υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει ότι έχει αλλάξει ο χώρος από την μέρα που μπήκε το εργοτάξιο.

Δείτε καρέ – καρέ την αλλαγή της Δημοτικής αγοράς

Λίγο πριν το τέλος του 2022, βλέπουμε τα μηχανήματα να έχουν μπει στον χώρο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας.

Στα κτίρια της Α’ Φάσης, έχει αρχίσει η σκυροδέτηση στα πατώματα και ολοκληρώθηκαν οι υδραυλικές εργασίες.

Την ίδια χρονική συγκυρία έγιναν τα ηλεκτρολογικά και οι εργασίες σοβατίσματος.

Η δημοτική αγορά το 2023

Αρχές Ιουνίου 2023, φαίνεται ότι προχωρά η διαμόρφωση της δημοτικής αγοράς.

Έχουν σοβατιστεί τα δύο κτίρια και παράλληλα γίνονται οι εργασίες για την δημιουργία της σκεπής και των εσωτερικών χώρων.

Ένα μήνα πριν, ξεκίνησε η κάλυψη των στεγών, η οποία έχει διάρκεια περίπου 2 μήνες, κι αμέσως μετά η τοποθέτηση κουφωμάτων και γυψοσανίδων εσωτερικά των κτιρίων.

Στις 28 Αυγούστου 2023 παίρνουν την τελική τους μορφή τα κτίρια.

Στα κτίρια της Α’ Φάσης έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις στέγες των κτιρίων και εκκρεμεί η τελική μόνωση της επιφάνειας.

Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ξηράς δόμησης και οι εγκαταστάσεις κλιματισμού (πλην των μονάδων), έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται ξύλινα κουφώματα και προχωράνε οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι εσωτερικοί χρωματισμοί και οι επιστρώσεις των δαπέδων

Στα κτίρια της Β’ Φάσης συνεχίστηκαν οι εργασίες ενίσχυσης των λιθοδομών και αφαίρεσης των δοκών οροφής, καθώς και όλων των τμημάτων που αφαιρούνται όπως πλάκες δαπέδου ισογείων-υπογείων και πλάκες οροφής υπογείου.

– Στα κτίρια της Α’ Φάσης, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των ψευδοροφών ραμποτέ, συνεχίζονται οι εσωτερικοί και εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, καθώς και η κατασκευή των υπόλοιπων κουφωμάτων και ξεκινούν οι εργασίες επίστρωσης δαπέδων με πλακάκια.

-Στα κτίρια της Β’ Φάσης συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης των λιθοδομών και αφαίρεσης των δοκών οροφής, καθώς και όλων των τμημάτων που αφαιρούνται (πλάκες δαπέδου ισογείων-υπογείων και πλάκες οροφής υπογείου).

Η δημοτική αγορά της Χαλκίδας το 2024

Το 2024 βρίσκει την δημοτική αγορά της Χαλκίδας να ετοιμάζεται σιγά – σιγά.

Η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας προχωρά και έχουν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ψευδοροφών, οι χρωματισμοί, η τοποθέτηση κουφωμάτων.

Παράλληλα συνεχίζεται η τοποθέτηση δαπέδων, συστημάτων κλιματισμού και μηχανολογικών εγκαταστάσεων στα κτίρια της Α’ φάσης και η ενίσχυση των λιθοδομών και οι καθαιρέσεις στα κτίρια της Β’ φάσης.

Εύβοια: Πότε θα είναι έτοιμη η δημοτική αγορά της Χαλκίδας;

Για το πότε θα ξεκινήσει η δημοτική αγορά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό με τους αισιόδοξους να τονίζουν ότι ίσως του χρόνου το καλοκαίρι, να είναι έτοιμο.