Προσοχή! Δείτε τι αλλάζει στην λαϊκή του Σαββάτου της Χαλκίδας!

χαλκιδα, λαικη αγορα σαββατου, αλλαζει

Η λαϊκή αγορά του Σαββάτου στη Χαλκίδα εδώ και χρόνια δεν μένει σε ένα σταθερό σημείο και μετά από μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλάζει. Με λίγα λόγια δεν είναι μόνιμη η θέση της και μεταφέρεται σε κάθε χρονική περίοδο.

Αρχές του 2023 είχε αποφασιστεί ότι θα μεταφέρονταν η λαϊκή αγορά του Σαββάτου στη Χαλκίδα. Βέβαια αυτό δεν έγινε μιας και υπήρχε λόγος που θα σας εξηγήσουμε παρακάτω.

Σχετικά με την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου, η καθυστέρηση τόσους μήνες οφείλονταν στις εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στην οδό Τράλλεων, οι οποίες δεν είχαν ολοκληρωθεί μιας και υπήρχαν «ανοιχτά μέτωπα» στην περιοχή.

Τα ανοιχτά μέτωπα έκλεισαν και ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει τους πολίτες ότι, η λαϊκή αγορά του Σαββάτου που γινόταν στη Νεάπολη Χαλκίδας, μεταφέρεται σε νέα θέση, η οποία θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και για διάστημα ενός χρόνου και θα λειτουργεί στην περιοχή Δέλτα.

Ένα μέρος από την λαϊκή αγορά του Σαββάτου μεταφέρεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από Προαστείου έως Αγ. Παρασκευής.

Άλλο μέρος στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, από Αγίας Παρασκευής έως Κυδωνιών, και στην οδό Κυδωνιών και 7ου Συντάγματος, από Χρυσοστόμου Σμύρνης έως Λίμνης.

Ένα άλλο μέρος από την λαϊκή αγορά του Σαββάτου μεταφέρεται στην οδό ΄Eλληνος Στρατιώτου, από Κυδωνιών έως Τράλλεων, στην οδό Κυδωνιών, από Σμύρνης έως Προκοπίου και στην οδό Προκοπίου, από Κυδωνιών έως Τράλλεων.

Τέλος ένα μέρος από την λαϊκή αγορά του Σαββάτου μεταφέρεται στην οδό Τράλλεων, από Προαστείου έως και την ανώνυμη οδό δίπλα στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, η οποία είναι παράλληλη της Μακρίδος και καταλήγει στην οδό Μεγασθένους, για τα προϊόντα γης και θάλασσας.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του ρεπορτάζ η λαϊκή του Σαββάτου θα μείνει στα νέα της λημέρια για το χρονικό διάστημα ενός έτους από τη μετεγκατάσταση της, χωρίς να αυξομειώνεται ο αριθμός των πωλητών.